Testamentul lui Michael Jackson este valid

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Curtea Superioară de la Los Angeles a recunoscut ieri validitatea testamentului lui Michael Jackson redactat în 2002 şi i-a menţinut în funcţie pe cei doi executori testamentari desemnaţi de cântăreţ, transmite AFP.

Avocatul John Branca şi producătorul John McClain vor continua deci să gestioneze bunurile lui Michael Jackson în calitate de administratori. Curtea îi numise deja administratori provizorii după lectura testamentului.

Testamentul nu a fost contrazis de avocaţii Katherinei Jackson, deşi aceasta se plânsese în cursul săptămânii trecute că este prea puţin implicată în administrarea bunurilor fiului său.

"Judecătorul a luat decizia cea bună astăzi. El a recunoscut validitatea testamentului. Doamna Jackson nu l-a atacat", a declarat Howard Weitzman, reprezentantul executorilor testamentari, la ieşirea de la tribunal.

O nouă audiere a fost stabilită pentru 11 august pentru a fi studiate detaliile contractului pe care l-a semnat Michael Jackson cu AEG, promotorul celor 50 de concerte pe care cântăreţul urma să le susţină la Londra.

Starea patrimoniului lui Michael Jackson face obiectul a numeroase speculaţii. Potrivit Los Angeles Times, cântăreţul ar avea datorii de 400 de milioane de dolari, dar activele sale ar valora 600 de milioane, fără a mai pune la socoteală veniturile generate de creşterea vânzărilor discurilor sale, după moartea lui Jackson. Cântăreţul a murit în 25 iunie, la vârsta de 50 de ani, în urma unei crize cardiace.

Katherine Jackson deţine custodia copiilor

Pe de altă parte, tot ieri, justiţia a încredinţat custodia definitivă a copiilor lui Jackson mamei cântăreţului, aşa cum a dorit acesta, în pofida unei cereri surprinzătoare a dermatologului lui, care voia să fie consultat în privinţa sorţii copiilor.

Katherine Jackson, care are 79 de ani, obţinuse deja custodia provizorie a copiilor - Prince Michael (12 ani), Paris (11 ani) şi Prince Michael II (7 ani) - şi nu îşi ascunsese intenţia de a cere custodia lor definitivă. În testament, Michael Jackson stipulase ca cei trei copii ai săi să fie luaţi în grijă de bunica lor, în cazul dispariţiei sale.

Judecătorul le-a acordat şi o pensie lunară lui Katherine Jackson şi copiilor, plătită din patrimoniul cântăreţului. Suma nu a fost dezvăluită, dar este mai mică decât cea solicitată de avocaţii lui Katherine Jackson. O nouă audiere a fost fixată pe 2 octombrie pentru a analiza situaţia copiilor şi custodia.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite