Teo: „Mi-e dor de România de nu pot să vă spun“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fosta realizatoare TV mulţumeşte celor care o susţin şi recunoaşte că încurajările îi dau forţă. Teo Trandafir, internată de 80 de zile în Clinica AKH din Viena, a transmis o scrisoare deschisă adresată celor care o susţin şi ziariştilor care au tratat cu obiectivitate cazul său.

În scrisoarea transmisă Mediafax, Teo precizează că este „pe mâini bune" şi recomandă ziariştilor folosirea ca unică sursă credibilă spitalul din Viena, unde este internată. În context, vedeta recunoaşte că au mâhnit-o afirmaţiile „bombastice" venite din partea unor rude, Teo făcând aluzie, cel mai probabil, la declaraţiile tatălui său. Vă prezentăm textul integral al mesajului transmis de Teo Trandafir:

„Dragii mei,

După două luni de tratament medical şi două operaţii, încerc să-mi adun puterile, să pot scrie câteva rânduri, pentru că mi-e tare tare dor de prietenii mei. Mi-e dor de casă, de studenţii mei, de oamenii care zilnic îmi trimit scrisori sau postează pe adresa mea de facebook, iar eu încă nu mă simt în putere să le răspund tuturor. Aş vrea să pot să-i văd pe toţi, să-i strâng în braţe şi să le mulţumesc că mă susţin.

Vreau ca fiecare dintre aceşti oameni la care mă gândesc acum, prieteni care de-a lungul anilor mi-au fost aproape sau oameni care pur şi simplu mi-au apreciat munca, să ştie că mă gândesc cu drag la ei. Vreau să ştie că, indiferent de faptul că nu-i pot primi aici, în rezerva de la Viena, nu înseamnă nici că sunt prizoniera medicilor, nici că nu doresc să văd pe nimeni. Pur şi simplu, evoluţia imprevizibilă a bolii nu mi-a permis să fac asta.

Sunt un om luptător şi fiecare încurajare a lor îmi dă forţă, mă umple de energie. Recunosc că mă amărăşte faptul că încă nu am puterea să răspund fiecărui om care mi-a trimis o vorbă bună. Pentru asta vreau să-mi cer scuze tuturor celor care au încercat să ia legătura cu mine, celor care au vrut să mă ajute în orice fel, pentru că nu am avut încă energia să le răspund cu aceeaşi căldură.

Aş vrea să le mulţumesc tare mult şi tuturor ziariştilor, unii foşti colegi şi prieteni, care au înţeles să nu facă din una dintre cele mai dificile perioade ale vieţii mele un subiect de cancan, o marfă bună de vândut bine pe piaţă. Sunt mulţi jurnalişti care au înteles că, în acest caz, sărăcia informaţiilor picante şi lipsa speculaţiilor nefondate ajută un om să treacă peste un moment greu.

Aici în spital n-am fost în dispoziţia de a urmări presa constant, însă îmi doresc tare mult ca Maia, fiica mea, să nu se sperie când deschide televizorul şi află informaţii despre mine. Sunt un om care cunoaşte bine mass-media. Ştiu cât de greu e să alegi între a forţa o ştire suculentă şi a publica informaţia seacă primită de pe un comunicat de presă.

Celor care s-au privat pe ei înşişi, fie de audienţa obţinută uşor, fie de o creştere de tiraj sau de accesări mai multe pe net, le rămân prietenă pentru totdeauna. Îi rog în continuare să utilizeze ca singură sursă de informaţie credibilă spitalul din Viena, respectiv medicii care se ocupă de sănătatea mea. Orice alte declaraţii bombastice venite din partea unor rude sau «cunoştinţe» din ţară cred că ar trebui tratate rezervat pentru că am apucat să văd câteva care recunosc că m-au mâhnit. Şi totuşi sper să vin în ţară cât mai repede. Oricât ar suna de patetic pentru unii, după două luni de stat aici mi s-a facut un dor de România mea de nu vă pot spune.

Vă sărut şi nu fiţi îngrjioraţi, sunt pe mâini bune".

Internată de 80 de zile la clinica din Viena

Teo Trandafir a fost transportată, la 11 ianuarie, cu un avion privat, la Clinica AKH din Viena, după şase zile de internare la Spitalul Elias, cu diagnosticul de pancreatită acută medie. Diagnosticul medicilor de la AKH a fost acela de pancreatită severă. Deputatul PDL a suferit două intervenţii chirurgicale, în 24 februarie, respectiv în 25 martie, pentru înlăturarea unor noi urme de necroză şi ţesut infectat din abdomen, medicii precizând, marţi, că sunt rezervaţi în privinţa evoluţiei stării ei de sănătate.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite