Cristi Tabără face lucrurile „Ca la carte“, la Televiziunea Română

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristi Tabără face lucrurile „Ca la carte“, la Televiziunea Română
Cristi Tabără face lucrurile „Ca la carte“, la Televiziunea Română

Cristian Tabără, noul director al Departamentului Film din Televiziunea Română, revine pe micul ecran la 25 octombrie, cu emisiunea „Ca la carte“, care va fi difuzată la TVR 1, de la ora 10.40.

Produsă de Răzvan Bucuroiu, emisiunea  este o dezbatere pe marginea apariţiiloreditoriale care suscită un grad ridicat de interes public sau chiar polemici.

Fost realizator al emisiunii „Parte de carte“ de la Pro TV, post pe care l-a părăsit în această vară, după zece ani de activitate, Cristi Tabără declară: „O emisiune aparte merge mai departe, ca la carte. Dacă susţinem că tot românul s-a născut poet, trebuie să şi demonstrăm aceasta, de unde şi micul joc de cuvinte anterior. Mă bucur mult că TVR 1 găzduieşte un format dezvoltat şi îmbunătăţit al unei emisiuni care şi-a găsit un public al ei, care o iubeşte şi o aşteaptă“.

Concurs pentru telespectatori

Selecţia pentru fiecare ediţie a emisiunii se va concentra pe cărţi de geopolitică şi pe volume cu teme sociale, iar Cristi Tabără va avea câte doi invitaţi alături de care va discuta despre apariţiile respective. O rubrică separată a emisiunii va fi Contestatio, în care un al treilea invitat va comenta volumul respectiv dintr-un punct de vedere original. În cadrul emisunii se va desfăşura şi un concurs de eseuri pentru telespectatori, pe o temă dată.

„Cred că revigorarea lecturii şi a dezbaterii oneste reprezintă o urgenţă a României, înainte ca mediocrizarea să anuleze orice speranţă“, mai spune Cristi Tabără.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite