Tarantino, versiunea „spaghetti-western”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pelicula „Inglourious Basterds” a intrat în cursa pentru Palme d’Or şi este, potrivit regizorului, un „spaghetti-western”, construit pe iconografia celui de-al Doilea Război Mondial.

Regizor şi scenarist, Quentin Tarantino a declarat că „Inglourious Basterds” este filmul care l-a solicitat cel mai mult. I-a luat peste un deceniu să scrie scenariul, perioadă în care s-a tot oprit pentru a regiza alte pelicule, precum cele două volume din „Kill Bill” sau „Maşina morţii”.

Potrivit prietenului său Charlie Rose, a durat atât de mult ca Tarantino să termine scenariul deoarece proiectul devenise foarte important pentru el. „Quentin a văzut acest scenariu ca pe capodopera sa finală, drept care a considerat că trebuie să fie cel mai bun lucru pe care l-a scris vreodată”, a spus Rose.

Ideea de a numi filmul un „spaghetti-western” (western italienesc) i-a venit după ce s-a hotărât asupra titlului, inspirat din pelicula regizată în 1978 de italianul Enzo Castellari, „Inglorious Bastards” („Quel maledetto treno blindato”).

„Am căutat să filmez în locuri care se asemănau cu localurile spaniole, care apar în toate «spaghetti-westernurile», care pentru mine sunt un fel de tărâm al nimănui. Povestea mea, în care apar soldaţi americani, ţărani francezi, Rezistenţa Franceză şi naziştii care calcă totul în picioare, prezintă într-un fel tărâmul nimănui”, a declarat Quentin Tarantino.

Brad Pitt, ucigaş de nazişti

image

Brad Pitt, în rolul locotenentului Aldo Raine, conducătorul grupării „The Basterds”



Filmul prezintă povestea unui grup de soldaţi de origine iudeo-americană, cunoscuţi drept „The Basterds”, care pun la cale un plan de a-i ucide, în mod brutal, pe conducătorii celui de-al Treilea Reich.

Gruparea este condusă de locotenentul Aldo Raine, interpretat de Brad Pitt. Actorul şi-a lăsat mustaţă special pentru acest rol. În paralel cu acest plan se dezvoltă povestea adolescentei evreice Shosanna Dreyfus (Mélanie Laurent). După ce este martora execuţiei de către nazişti a familiei sale, aceasta fuge în Franţa. Aici, ea adoptă o altă identitate şi se angajează la un cinematograf, unde apar chiar ucigaşii părinţilor ei. 

În alte roluri apar Diane Kruger, Eli Roth, Samm Levine, Samuel L. Jackson şi Mike Meyers. Premiera filmului „Inglourious Basterds” în România va avea loc la 4 septembrie.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite