„Sunt Tania Popa şi… şoc! M-am căsătorit!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Actriţa de la Teatrul Naţional vorbeşte în premieră despre sarcina de opt luni şi despre faptul că s-a căsătorit în mare taină. Soţul ei, Veaceslav Damian, este mai mic decât ea cu 11 ani.

Ea are 36 de ani. Soţul ei, Veaceslav Damian, are 25. Diferenţa de vârstă de 11 ani, de care se face mare tapaj în presă în cazul Mihaela Rădulescu- Dani Oţil - este invers proporţională cu graba cu care Tania şi Veaceslav, Slavic, cum îi spune ea, s-au căsătorit.

“Când au aflat că m-am măritat, prietenii şi rudele au fost şocaţi. Eu, care ziceam de fiecare dată «nu, un bărbat nu are ce căuta în viaţa mea, eu vreau deocamdată carieră, carieră şi iar carieră», s-a spulberat în câteva zile. Parcă Dumnezeu a vrut să-mi dea cu ceva în cap şi să-mi spună «Fato, eu hotărăsc, nu tu!».

Pe Veaceslav l-am cunoscut într-un club din Bucureşti, «Deja Vu» se numeşte, singurul unde se adună basarabeni de-ai mei. Era pe data de 9 aprilie 2008 şi în acea seară era invitat să cânte un prieten de-al meu. Atunci ne-am cunoscut”. Peste vreo două săptămâni, Veaceslav a cerut-o în căsătorie, iar pe 18 mai erau la starea civilă, spuneau “DA”. Doar solistul Mihai Mărgineanu şi soţia lui, cei care le-au fost martori la primărie şi vor fi naşii lor, au ştiut.

„Nu ai vrea să ne căsătorim?”

„Nimănui nu am spus, nici măcar mamei mele, care a aflat după consumarea evenimentului... Ca să o  scutesc de emoţii succesive, i-am spus tot: şi de căsătorie şi de faptul că eram însărcinată”, detaliază ea această uniune oarecum misterioasă. “Cererea lui în căsătorie a fost cât se poate de originală. M-a întrebat: «Astăzi ce faci?» «Nu ştiu, că lunea nu merg la teatru». «Nu ai vrea să ne căsătorim?».

În biografia tânărului şi fericitului mire originar din Basarabia sunt incluse o licenţă în Administraţie Publică - fapt care nu-i permite să profeseze în România, el fiind considerat cetăţean străin, şi-o firmă de construcţii la care este patron.  “Cea mai fericită este Daria, care întreabă în fiecare zi când se va naşte frăţiorul ei”, povesteşte Tania despre nerăbdarea fetiţei ei, în vârstă de zece ani.

Sarcină asumată: să urce pe scenă

“Prinsă” în zece spectacole - cinci la Teatrul Naţional, unde este angajată, şi cinci colaborări - Tania a trebuit să renunţe, din cauza sarcinii, la câteva şi să-şi găsească dubluri pentru rolurile din “A patra soră”, “Cinci femei în tranziţie” şi “Inimă de câine”.

Altfel, a jucat în continuare, fără probleme, pentru că, deşi sarcina era avansată, “starea fizică şi psihică bună mi-au permis ca în luna decembrie să merg în turneu în ţară cu spectacolul «O scrisoare pierdută»”, spune ea. “Cel mai drăguţ a fost când am filmat la «Doctori de mame» pentru Acasă TV.

Ei îmi pregătiseră o burtă din burete, că trebuia să joc rolul unei femei însărcinate. Nu a mai fost nevoie, pentru că eu aveam sarcina mea, naturală”, spune Tania Popa, cu verva şi umorul pe care l-a moştenit de la strămoşii ei basarabeni. “Ca să nu încurc pe nimeni, mai ales pe colegii mei din teatru, la două săptămâni după ce voi naşte vreau să urc pe scenă, să-mi văd de ale mele”.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite