Sylvester Stallone: "John Rambo este pesimistul, faţa neagră a vieţii mele"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu "Rambo IV", Sly se retrage din film şi se implică în viaţa politică. Decizia de a-l susţine pe John McCain, senator republican de Arizona, la prezidenţiale coincide cu apariţia pe ecrane

Cu "Rambo IV", Sly se retrage din film şi se implică în viaţa politică. Decizia de a-l susţine pe John McCain, senator republican de Arizona, la prezidenţiale coincide cu apariţia pe ecrane a ultimului său film.

Acum în vârstă de 61 de ani, "bătrânul" Sly i-a susţinut financiar, de-a lungul vremii, şi pe democraţi, şi pe republicani. Dovadă că simpatiile sale se îndreaptă nu spre un partid, ci spre un candidat "care vrea să facă curăţenie în politica americană", după cum s-a exprimat. "Îmi place McCain", a declarat Stallone pentru Fox News TV, "pentru că se potriveşte cu scenariul. Pentru moment, scenariul care se scrie, realitatea, este mai degrabă brutal şi dur, ca un film de acţiune".

Într-un interviu acordat site-ului allocine.fr, îl regăsim pe Stallone reflexiv, filosofic şi, totodată, pragmatic când vorbeşte despre viitoarele alegeri: "Nu cred că politica americană poate fi mai rea decât acum! Mi se pare că istoria se repetă. Am trăit acelaşi dezastru în timpul războiului din Vietnam". Să fie o coincidenţă că McCain este un veteran al războiului din Vietnam?

"O schimbare este iminentă şi necesară şi va face bine Americii. Nu sunt un mic geniu, dar cred că va veni o zi când se va face o altfel de politică, care să ne facă optimişti. Criza prin care trece acum America face ca moralul întregii naţiuni să fie scăzut. Sper că nu este prea târziu ca SUA să fie din nou credibile în faţa lumii". Comparat la modul zeflemitor şi ironic, de anumite publicaţii, cu Rambo, George Bush s-a bucurat din partea lui Stallone de încă una: "Dacă pentru anumiţi oameni Bush este Rambo, atunci vreau să le reamintesc că Rambo rimează cu Dumbo!" (dumb=prost, n.r.).

Ca să revină la forma musculosului John Rambo, al cărui rol l-a mai jucat în urmă cu 20 de ani, Stallone a urmat un tratament cu testosteron, conform propriei declaraţii din "Time Magazine". A câştigat astfel 18 kg de muşchi! În contradicţie cu testosteronul, gândirea sa este a unui om în amurgul vieţii care îşi îndreaptă privirea cu recunoştinţă, în sus: "Cu vârsta, am devenit mai cinic, ca şi personajul meu, John Rambo.

Acesta pare uitat de Dumnezeu, un tip care vrea să trăiască departe de America, în Birmania. Nu vrea decât să fie lăsat în pace. Dar vine acel grup de misionari creştini şi chiar dacă nu împărtăşeşte credinţa lor, se simte responsabil faţă de ei. Şi devine, conştient, că doar el poate fi raza de speranţă în mijlocul acelui carnaj. Simt o paralelă între Rambo şi mine.

Am avut o carieră fabuloasă, o viaţă unică. Mi s-au oferit două personaje mai mari decât natura: Rocky, ultimul optimist, şi Rambo, pesimistul, faţa neagră a vieţii mele, ucigaşul, primitivul. A fost un miracol să am această carieră, şi în acelaşi timp a fost ca o soartă rea, căci m-am simţit încorsetat în pielea celor doi eroi pentru totdeauna.

Ştiu că nu se poate altfel şi recunosc că nu sunt un actor atât de versatil precum aş fi vrut. Dar încerc cu onestitate şi luciditate să fac ce ştiu mai bine: Rambo şi Rocky. Cele două personaje, la final, sunt într-o pace deplină cu sine şi cu restul lumii. Aşa mă simt, asta este viaţa mea acum. Este Odiseea mea personală, când Rambo sfârşeşte voiajul şi epopeea sa", a încheiat Stallone.

A fost un miracol că Dumnezeu mi-a dat această carieră
Sylvester Stallone

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite