Surprize pentru Roxette

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marie Fredriksson şi Per Gessle vor concerta pentru prima dată în România, în această seară, de la ora 20.00, la Zone Arena . Show-ul coincide cu ziua de naştere a solistei, care împlineşte astăzi 53 de ani. Fanii din România i-au pregătit surprize pentru concertul din seara aceasta.

Peste 25.000 de spectatori sunt aşteptaţi la primul show al trupei suedeze în România. Formaţia generatoare de hituri, în special în anii '90, este aşteptată la Bucureşti de organizatori cu culisele împânzite de flori pentru sărbătorirea solistei. Din cabinele membrilor trupei nu lipseşte ghimbirul feliat, şase lăzi cu bere românească, multe salate şi sortimente diferite de brânză, precum şi multe fructe proaspete şi lapte. 

Marie, sărbătorită de români

Evenimentul îşi va deschide porţile pentru public de la ora 17.00. Prima trupă din deschiderea concertului, Magnolia, va urca pe scenă după ora 18.00, fiind urmată de VH2, apoi de evenimentul principal. Spectacolul se va termina la ora 22.00. Accesul se va face din Bulevardul Barbu Văcărescu, publicul având la dispoziţie două intrări, în funcţie de zona în care a fost achiziţionat biletul: în gazonul A, Golden VIP şi tribună. Trecerea dintr-un gazon în altul în interior nu va fi posibilă. Deşi meteorologii semnalează o probabilitate redusă de ploaie pentru această seară, iar accesul cu umbrele este interzis, spectatorii sunt sfătuiţi să-şi aducă pelerine de ploaie cu ei.

Din cauza problemelor şi a reclamaţiilor, în incinta Zone Arena a fost amenajat un zid de izolare fonică, pentru a diminua zgomotul resimţit în afara spaţiului de concert.

Pe site-ul oficial al fanclubului românesc, www.roxette.ro, fanii s-au pregătit pentru a-şi surprinde idolii muzicali. Imediat după finalul melodiei „Perfect Day", aceştia îi vor cânta „Happy Birthday" solistei care îşi sărăbătoreşte ziua de naştere în România. De asemenea, aceştia vor avea asupra lor pagini pe care au printat inimi şi steluţe, lanterne, fluiere, flori şi bineînţeles, baloane şi confetti, pentru o atmosferă demnă de un concert pop. Duo-ul suedez va fi aşteptat la Bucureşti nu doar de spectatori români, biletele fiind vândute şi în ţările vecine, precum Bulgaria şi Ungaria. 

Carieră de milioane

Formată la începutul anilor '80, Roxette a devenit rapid una dintre cele mai iubite trupe pop, iar piese precum „The Look", „Listen to Your Heart", „It Must Have Been Love", „Joyride" sau „Milk and Toast and Honey" au făcut înconjurul lumii şi şi-au marcat prezenţa în topurile muzicale internaţionale.
Marie Fredriksson şi Per Gessle s-au întâlnit pentru prima dată  în Halmstadt, Suedia, la sfârşitul anilor '70, iar primul album Roxette - „Pearls of Passion" - a fost lansat în octombrie 1986.

În prezent, trupa a adunat şapte albume de studio, şapte compilaţii, opt albume video, cărora li se adaugă nu mai puţin de 39 de single-uri şi tot atâtea videoclipuri. Premiaţi în repetate rânduri pentru Cel mai bun grup pop-rock, Cea mai bine vândută trupă sau Cel mai difuzat videoclip, membrii Roxette au câştigat admiraţia a milioane de fani din întreaga lume în 25 de ani de carieră. Peste 70 de milioane de copii au fost vândute pe plan internaţional, fiind cel mai de succes proiect muzical suedez.

Momentul de cumpănă al trupei a avut loc în 2002, când Marie a fost diagnosticată cu o tumoare pe creier. După o operaţie complicată, mai multe luni de tratament şi câţiva ani de pauză, trupa s-a reunit în 2009, revenind pe scenă în formula consacrată, pentru câteva spectacole. „Boala mi-a dat o putere imensă. Sunt o persoană puternică şi am avut o călătorie grea, peste care am trecut. Am avut mare noroc să scap din aşa ceva", declara Marie Fredriksson, la împlinirea vârstei de 50 de ani.  Cel de-al şaptelea album Roxette, „Charm School (Şcoala de bune maniere)", lansat în 2011, a marcat revenirea trupei după pauza de aproape zece ani, dar şi inaugurarea primului turneu mondial - „Charm School World Tour" - după absenţa îndelungată. Per Gessle a declarat, într-un interviu acordat presei suedeze, că până în 2009 nu mai credea în revenirea trupei sale.

Un nou început

După o întâlnire scurtă cu Marie, cei doi au hotărât ca destinul trupei să nu se oprească aici. „Am început să ne gândim la viitor şi să facem planuri legate de un nou material - un album care să captureze cele mai bune momente ale trupei Roxette, privind în acelaşi timp înainte", mărturisea Per Gessle.

„Pentru mine, punctul de plecare a fost întotdeauna acela de a scrie piese pentru vocea lui Marie. Ea are abilitatea de a te face să crezi în fiecare cuvânt pe care-l interpretează, motiv pentru care ea aduce poveştile la viaţă. Acesta este un privilegiu incredibil de care mă pot bucura din nou, după atâţia ani", a adăugat chitaristul şi compozitorul trupei. 

Se mai găsesc bilete

Biletele sunt disponibile pe www.myticket.ro şi în reţeaua magazinelor Diverta, la mai multe categorii de preţ, în funcţie de poziţia faţă de scenă.

"Boala mi-a dat o putere imensă. Sunt o persoană puternică şi am avut o călătorie grea, peste care am trecut. Am avut mare noroc să scap din aşa ceva.:
Marie Fredriksson
solistă Roxette

"Pentru mine, punctul de plecare a fost întotdeauna acela de a scrie piese pentru vocea lui Marie. Ea are abilitatea de a te face să crezi în fiecare cuvânt pe care-l interpretează. "
Per Gessle
chitarist Roxette

Setlistul serii

1. „Dressed for Success"
2. „Sleeping In My Car"
3. „The Big L."
4. „Wish I Could Fly"
5. „Only When I Dream"
6. „She's Got Nothing On (But the Radio)"
7. „Perfect Day"
8. „Things Will Never Be the Same"
9. „It Must Have Been Love"
10. „Opportunity Nox"
11. „7Twenty7"
12. „Fading Like a Flower (Every Time You Leave)"
13. „Silver Blue"
14. „How Do You Do"
15. „Dangerous"
16. „Joyride"
17. „Watercolours In The Rain"
18. „Spending my Time"
19. „The Look"
20. „Way Out"
21. „Listen To Your Heart"
22. „Church Of Your Heart"

image
Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite