Superstiţiile vedetelor de la Hollywood

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Starurile alungă ghinionul cu ajutorul talismanelor, al cristalelor cu puteri miraculoase sau al brăţărilor încărcate cu energie pozitivă. După ce Madonna a dat tonul brăţărilor roşii Cabala printre vedetele de peste Ocean, ultimul moft de la Hollywood sunt brăţările încărcate cu energie pozitivă şi puteri vindecătoare.

Fie că e vorba de snobism, de superstiţie sau pur şi simplu de un nou trend în modă, starurilor americane le surâde întotdeauna ideea de a-şi etala statutul. Mai nou, actori ca Demi Moore, Leonardo DiCaprio şi Robert De Niro au renunţat la opulenţa ceasurilor scumpe sau a bijuteriilor încrustate cu diamante pentru o brăţară din plastic, care nu costă mai mult de 45 de dolari.

Potrivit celor care le comercializează, brăţările sunt nişte talismane norocoase şi îmbunătăţesc echilibrul interior al persoanelor care le poartă. Secretul constă, de fapt, într-o hologramă specială, aşezată în siliconul brăţării, despre care creatorul ei, Josh Rodarmel, susţine că „este investită cu puteri vindecătoare şi reconfortante".

„Brăţările funcţionează în mod diferit pentru fiecare persoană. Sportivii spun că datorită lor pot rezista mai mult pe teren, că se simt mai echilibraţi şi că muşchii lor îşi revin mai repede după efort. Cei care au purtat-o au recunoscut că le-a îmbunătăţit viaţa profesională, dar şi pe cea personală", a spus Rodarmel.

Aşa-zisele talismane au fost repede „adoptate" nu numai de actori, dar şi de sportivi, cântăreţi şi chiar de membri ai unor familii regale. Astfel, pilotul de Formula 1 Rubens Barrichello a mărturisit că după ce a purtat brăţara pentru prima oară, în timpul unei curse, a câştigat. Fotbalistul David Beckham a fost văzut purtând, nu una, ci patru astfel de brăţări.

De asemenea, rapperul P. Diddy şi-a etalat brăţara miraculoasă în timpul unui concert, iar iubita Prinţului William al Marii Britanii, Kate Middleton, a fost surprinsă de paparazzi cu brăţara la mână. Demi Moore, Gerard Butler sau Robert De Niro se numără printre vedetele care au optat pentru un talisman de acest fel. Celelalte staruri de la Hollywood care încă nu au apucat să-şi adjudece o brăţară cu energie pozitivă, care să îi apere de lucruri rele, încearcă să scape de ghinion prin propriile forţe.

Ciudăţenii de star

Paris Hilton bate în lemn de fiecare dată când nu îşi doreşte să i se întâmple un lucru rău şi îşi pune dorinţe numai la ora 11.11. Cameron Diaz recunoaşte că este „extrem de superstiţioasă". Actriţa, în vârstă de 38 de ani, are întotdeauna cu ea tot felul de talismane norocoase. Printre aceastea se numără şi un lănţişor primit de la un prieten bun, bijuterie care ar trebui să o apere de efectele îmbătrânirii. Patrick Dempsey, starul din serialul „Anatomia lui Grey", nu renunţă aproape niciodată la tenişii roşii marca Puma.

image

Urechi de elf ca talisman

Richard Gere, Sharon Stone şi Cybill Shepherd se numără printre actorii care cred în puterea vindecătoare a cristalelor. Cate Blanchett are cu ea aproape tot timpul urechile de elf pe care le-a purtat în filmul „Stăpânul inelelor".

Madonna a dat tonul

Adeptă a cultului Cabala, Madonna a impus un nou trend printre vedetele din Cetatea Filmului: o brăţară roşie specifică acestei religii, care avea menirea de a fi o barieră de protecţie împotriva răului. La scurt timp după apariţia Madonnei (foto) cu acest şnur roşu, care nu costa mai mult de 25 de dolari, mai multe staruri americane şi-au cumpărat „talismanul".

Printre acestea s-au numărat Demi Moore, Ashton Kutcher, Paris Hilton, Gwyneth Paltrow, Victoria Beckham şi Lindsay Lohan. Moda brăţărilor Cabala a ajuns şi în România, după ce creatorul de modă Cătălin Botezatu a apărut cu un astfel de şnur la mână, despre care se presupune că poate conecta o persoană la energia vitală şi protectoare şi poate constitui o barieră împotriva răului.

image
Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite