VIDEO Superconcerte în luna iunie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Interpretul britanic Sting vine la Bucureşti însoţit de o orchestră simfonică, alături de care va cânta hiturile sale reorchestrate
Interpretul britanic Sting vine la Bucureşti însoţit de o orchestră simfonică, alături de care va cânta hiturile sale reorchestrate

Cântăreţul englez Sting, trupele Suede şi Scorpions sunt doar câteva dintre numele importante care vor concerta în săptămânile următoare la Bucureşti. De la turneul de adio al trupei Scorpions până la trupe în premieră în România, luna iunie aduce numeroşi artişti celebri în faţa publicului român.

Membrii trupei Suede, reprezentanţii de seamă ai curentului britpop, ajung în România pentru prima dată şi vor susţine un concert sâmbătă, pe 4 iunie. Trupa britanică, în frunte cu solistul Brett Anderson, a revenit pe scenă, după despărţirea din 2003, într-un turneu mondial început anul trecut. Formaţia Suede, alături de trupele Oasis, Blur şi Pulp, a făcut cunoscut curentul britpop în lumea întreagă. Sting continuă seria concertelor care nu trebuie ratate, acesta fiind cel de-al treilea spectacol al artistului englez în România. Dacă de fiecare dată a venit cu o nouă abordare a muzicii sale, de data aceasta cântăreţul va veni însoţit de o orchestră simfonică.

Rock, pop şi romanţe

Pe 6 iunie, Sting va urca pe scena din Piaţa Constituţiei din Capitală şi va cânta numeroase dintre piesele sale consacrate, reorchestrate pentru aranjament simfonic. Show-ul face parte din turneul mondial „Symphonicity", prelungit în Europa datorită succesului de până acum. „Sting cu orchestra este rock magic", „Perfect în absolut orice detaliu, o reprezentaţie ideală", „S-ar putea spune că tot ceea ce a făcut a fost magie pură" sunt doar câteva dintre laudele aduse de criticii muzicali spectacolelor susţinute în această formulă.

Şi fanii stilului rock au motive de bucurie în această lună. Trupa Scorpions va concerta în România pentru ultima dată pe 9 iunie. Show-ul formaţiei face parte din turneul mondial de adio „Get Your Sting And Blackout World Tour", programat să dureze trei ani şi care cuprinde concerte în toată lumea. După 45 de ani de carieră muzicală, membrii trupei au anunţat anul trecut că acesta va fi ultimul turneu înainte de retragerea de pe scenă.

O legendă a hard rockului, veteranul care a inventat conceptul de „rock teatral", Alice Cooper se întoarce la ce ştie să facă el mai bine, cu turneul „No More Mister Nice Guy: The Original Evil Returns!". Show-ul din 2011, încărcat de artificii demne de filmele horror, ca mai toate apariţiile live marca Alice Cooper, include clasica ghilotină şi şarpele boa încolăcit în jurul gâtului lui Cooper. Setlist-ul cuprinde şi hiturile care l-au făcut faimos pe veteranul Cooper, la care se adaugă şi piese mai noi. Artistul va cânta pentru a doua oară în România pe 14 iunie, la Arenele Romane. Admiratorii unei variante mai uşoare de gothic metal pot alege concertul trupei suedeze Lake of Tears, autoarea hitului de la sfârşitul anilor '90, „Forever Autumn". 

Concertele lunii iunie

4 iunie     - Suede - Arenele Romane
5 iunie     - Opeth şi Katatonia - Arenele Romane
6 iunie     - Sting - Piaţa Constituţiei
9 iunie     - Scorpions - Zone Arena
10 iunie    - Ţapinarii, concert aniversar 10 ani - Green Hours
                - Hooverphonic - Fratelli Studios
12 iunie     - Al Bano - Sala Palatului
14 iunie     - Alice Cooper - Arenele Romane
16 iunie     - Ali Campbell (ex UB40) - Sala Palatului
17 iunie     - Mr. Big - Hard Rock Cafe
18 iunie     - Tiesto - Arenele Romane
25 iunie     - Lake of Tears - Arenele Romane

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite