VIDEO Strategii pentru Eurovision

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Luminiţa Anghel şi Andrei Piper, la repetiţiile de la Circul Globus
Luminiţa Anghel şi Andrei Piper, la repetiţiile de la Circul Globus

Luminiţa Anghel mizează pe imagini de la UNICEF şi pe dansatori germani, iar Paula Seling face show la pian. Săptămâna „de foc“ se apropie de sfârşit. Repetiţiile şi pregătirea ultimelor detalii pentru finala de mâine au intrat în linie dreaptă.

În ediţia din acest an a Selecţiei Naţionale, imaginea concurenţilor a reprezentat cel mai important aspect al apariţiei lor.Începând cu vestimentaţia, care a suferit schimbări la fiecare apariţie televizată, şi terminând cu un anumit concept al prezentării pieselor, finaliştii au înţeles că un show lucrat vinde sigur.

Mai citeşte şi:

Paula Seling se simte pregătită pentru Oslo

Cine îmbracă vedetele de la Eurovision

Ultimele pregătiri pentru finala Eurovision 2010

În ultimele două zile, la Circul Globus din Capitală, cei 16 concurenţi au pus la punct coregrafia, dar şi alte aspecte ale spectacolului cu care vor să cucerească publicul în finala de mâine-seară.

Repetiţii cu veteranii

Fiecare concurent a avut 40 de minute în care a repetat cântecul, a stabilit aşezarea în scenă, atât a lui, cât şi a echipei, şi a ascultat înregistrarea în CAR-ul de sunet, pentru a confirma dacă proba a ieşit cum îşi dorea. Luminiţa Dumitrescu, regizoarea artistică a Eurovisionului, a fost cea care a supravegheat şi a sfătuit concurenţii.

Răzvan Krivach (32 de ani) a testat primul scena amenajată în manejul Circului.Într-o sală împânzită de tehnicieni, producători, ingineri de sunet şi de lumini, clujeanul s-a concentrat strict pe apariţia sa. Cu faţa acoperită integral de un material elastic negru, Krivach a optat pentru o costumaţie potrivită piesei „Jackpot" şi poveştii sale cu păpuşari.

În timp ce inginerii tehnici montau macaralele care suspendă camerele de filmat, Luminiţa Anghel, Toni Tomas şi Andrei Piper au urcat pe scenă pentru a repeta piesa „Save Their Lives". Deşi repetiţia a fost simplă, Luminiţa, Toni şi Andrei vor arunca în luptă „artileria grea" în finala de mâine, când mizează pe o proiecţie în care vor apărea copii.

„Vom avea un material video cu fotografii obţinute prin acordul celor de la UNICEF", spune artista. „Va fi un show special, un număr de dans cu artişti din Germania, de la München. Vom purta toţi trei ţinute elegante, create de Răzvan Ciobanu", adaugă ea.

„Nu ne satisface sunetul"

Pentru Paula Seling şi Ovi, volumul sunetului din căşti şi aşezarea difuzoarelor pe scenă au fost cele mai importante aspecte ale primei repetiţii.

Probele Tinei G (ex-Pops) au mers ca la carte. „Am experienţa concursului Eurovision, ştiu foarte bine să-mi dozez tot ce trebuie făcut, le-am făcut pe toate la timpul lor, totul este sub control", a spus ea.

Deşi nu părea obosită, Anda Adam s-a plâns de extenuare. Solista, care purta ochelari de soare, a coborât pe scenă şi a mers până în dreptul iubitului său, Victor Slav, pentru a-i împărtăşi impresiile. Cu o voce alintată, s-a întors către cei de la sunet: „Eu nu m-am auzit bine în cască. Aş vrea un pic, un pic, un piculeţ mai sus". Connect-R era şi el dezamăgit: „E hmm... Nu ne satisface sunetul".

Aşa cum aproape fiecare participant a ştiut ce să-i ceară regizoarei artistice, Anda Adam i-a explicat Luminiţei Dumitrescu că show-ul pe care-l vrea este unul mai complicat. Cântăreaţa va sta pe un cub şi va purta o rochie aurie supradimensionată, care va acoperi cubul. În timpul spectacolului, Connect-R va dispărea sub rochia ei. „Nu vă gândiţi la prostii, e un cub decupat", a precizat Anda. „Dar nu v-am spus finalul", şi-a amintit artista. „Finalul e la Oslo", i-au strigat prietenii din sală.

Transmisiune în direct

Selecţia Naţională Eurovision 2010, coprodusă în premieră de Televiziunea Română şi „Adevărul", are loc mâine la Circul Globus din Capitală.

Finala va fi transmisă în direct, de la 21.10, pe TVR 1 şi TVR Internaţional, dar şi pe www.tvr.ro. Tototdată, site-ul www.adevarul.ro va transmite informaţii şi imagini de la finală în timp real. În premieră, cele 16 piese finaliste din concurs vor fi jurizate de către cinci jurii zonale de specialişti din Bucureşti, Cluj, Iaşi, Timişoara şi Craiova.

Votul juriului va conta în proporţie de 50% , iar votul publicului în proporţie de 50%. O altă noutate în acest an este faptul că televotingul este gratuit. Spectacolul va fi prezentat de Valentina Pelinel şi Horia Brenciu, care vor fi ajutaţi din Camera Verde de Gianina Corondan.

Vedete



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite