Sting pledează pentru legalizarea marijuanei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Muzicianul britanic Sting (58 de ani) pledează pentru legalizarea consumului de marijuana. Artistul filantrop este de părere că persoanele care folosesc acest drog sunt persecutate pentru fapte care nu afectează pe nimeni.

Comentariile lui Sting au fost atacate de o grupare antidrog din SUA, care i-a transmis artistului că „ar trebui să se rezume la cântat şi nu să se amestece în chestiuni pe care nu le înţelege".

Interpretul hitului „Fields of Gold" este de părere că Statele Unite ale Americii fac risipă de fonduri pentru a ţine în închisoare fumătorii de marijuana: „Cheltuim milioane de dolari pentru a umple până la refuz închisorile cu infractori care nu sunt violenţi. Ani de zile, războiul contra drogurilor a fost folosit ca pretext pentru a arunca oameni în închisoare, pentru perioade de timp exorbitante - oameni ale căror «crime» nu au afectat vreodată alte fiinţe umane", susţine muzicianul într-o postare recentă pe blogul său personal.

Ajutor pentru persoane bolnave

„Oamenii care au cu adevărat nevoie de ajutor nu au cum să-l obţină. Şi nici persoanele care au nevoie de marijuana în scopuri medicale, pentru tratarea unor boli cumplite", argumentează muzicianul britanic. Cea mai vehementă replică a venit din partea D.A.R.E. (Drug Abuse Resistance Education), care activează în şcolile din SUA. „Nu avem nevoie de staruri care să iasă în faţă şi să emită păreri iresponsabile", a tranşat purtătorul de cuvânt al organizaţiei americane.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite