Medicul lui Teo: "Am reuşit, în sfârşit, să obţinem ceea ce iniţial era improbabil: recuperarea pacientei"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Echipa medicală care o tratează pe Teo Trandafir speră că pacienta va putea fi transferată, la sfârşitul săptămânii, de la Terapie Intensivă. Fosta prezentatoare TV Teo Trandafir, internată de 85 de zile la Clinica AKH din Viena, se simte mai bine, anunţă medicii austrieci.

Reprezentanţii clinicii vieneze arată, în ultima informare publicată marţi, că starea de sănătate a Teodorei Trandafir se îmbunătăţeşte, iar aceasta se reface la secţia de Terapie Intensivă. „Suntem optimişti, dar precauţi că o vom putea transfera într-un salon standard la sfârşitul acestei săptămâni", a declarat profesorul Michael Gnant, de la Departamentul de Chirurgie.

„Simptomele de infecţie se reduc în prezent şi sperăm din nou că de data aceasta am reuşit, în sfârşit, să obţinem ceea ce iniţial era improbabil, şi anume recuperarea pacientei noastre", a adăugat profesorul Gnant, coordonatorul echipei de medici care se ocupă de Teo Trandafir.

Îşi doreşte să vină acasă

La sfârşitul lunii martie, Teo Trandafir a suportat o a doua operaţie, pentru a înlătura alte urme de necroză şi ţesut infectat din abdomen. La acea dată, medicii Clinicii AKH din Viena precizau că sunt rezervaţi în privinţa evoluţiei stării de sănătate a acesteia.

Prima operaţie a avut loc la 24 februarie, în urma complicaţiilor provocate de pancreatită şi a unei infecţii abdominale. Părţile necrozate ale pancreasului au fost înlăturate şi s-a efectuat drenaj extensiv şi lavaj al cavităţii abdominale, medicii spunând că intervenţia a fost un „succes".

Suferinţa lui Teo s-a accentuat la 11 ianuarie când  a fost transportată la Clinica AKH din Viena, după şase zile de internare la Spitalul Elias, cu diagnosticul de pancreatită acută de severitate medie. După mai mult de două luni şi jumătate de spitalizare, la 1 aprilie, fosta prezentatoare TV şi deputat PDL a transmis o scrisoare deschisă prin care a mulţumit celor care o susţin şi în care spunea că îi este dor de ţară. În aceeaşi scrisoare, Teo dădea asigurări că se află pe mâini bune.

"Am reuşit, în sfârşit, să obţinem ceea ce iniţial era improbabil, şi anume recuperarea pacientei noastre."
Michael Gnant
medic chirurg

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite