„Star Wars“ în haine de împrumut, care nu i se potrivesc deloc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Uneori animaţia la computer dă rezultate dezamăgitoare, „Star Wars“ nu mai e la fel

„Cu mulţi ani în urmă, într-o galaxie departe, departe“... Cine nu-şi aminteşte cuvintele care, acum 30 de ani şi mai bine, prefaţau „Războiul stelelor“?

În deceniile care au urmat, povestea luptei vitejilor cavaleri galactici împotriva forţelor răului („the dark side“) a fost amplificată cu noi şi noi episoade, proiectate fie înainte („sequels“), fie înapoi („prequels“) în timp, de fiecare dată aducându-se ceva inedit. De data aceasta însă, cu regret trebuie spus, ceea ce ni se oferă, sub forma unui lungmetraj de animaţie, este o mare dezamăgire.

“Lucasfilm”, altceva decât “Pixar”

“Star Wars: Războiul clonelor” este de fapt episodul-pilot al unui nou serial tv de animaţie. Probabil pe micul ecran alta va fi impresia, dar pe marele ecran personajele apar mai degrabă jalnic, mişcându-se aidoma unor zombi. Doar navele spaţiale şi roboţii sunt mai de Doamne ajută. E clar că avem de-a face cu un exemplu nereuşit de animaţie cu ajutorul computerului. Între “Lucasfilm Animation” şi “Pixar” e o distanţă aproape de ordinul anilor lumină.

O treabă de mântuială

Cât despre subiect, e cât se poate de plictisitor. Republica Galactică se află în continuare în război cu Separatiştii, soarta bătăliei depinzând de misterioasa răpire a progeniturii unei fiinţe infame, căpetenie a lumii interlope intergalactice. Misiunea de a dezlega misterul şi de a găsi copilul revine junelui cavaler Jedi Anakin Skywalker şi tinerei pupile a acestuia.

Ceea ce ni se serveşte pornind de aici sunt nişte secvenţe rafistolate ale scenelor din filmele anterioare.E de mirare că George Lucas a acceptat să-şi asocieze numele cu o asemenea făcătură lipsită de nerv.

Fanii “Războiului stelelor” au de ce să fie supăraţi.

Faimosul ciclu şi-a trăit traiul. Încercarea de a-l resuscita sub forma unei animaţii derizorii nu are niciun rost.

Titlul original:

Star Wars: The Clone Wars (SUA, 2008)
Regia: Dave Filoni
Voci: Matt Lanter,
Samuel L. Jackson
Rulează la:  Multiplex: Sâmbătă/ duminică: 11.00, 13.30, 15.45, 18.00, 20.15  
Movieplex Plaza: Sâmbătă/ duminică: 11.30, 13.30, 15.30, 17.30, 19.30

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite