Spectacol dedicat lui Michael Jackson

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jamie King (stânga), coregraful şi regizorul spectacolului, şi John Branca, avocat specializat în drepturi intelectuale
Jamie King (stânga), coregraful şi regizorul spectacolului, şi John Branca, avocat specializat în drepturi intelectuale

Compania Cirque du Soleil va realiza un megashow în amintirea Regelui Pop. Producţia este descrisă drept o fuziune de arte vizuale, dans, muzică şi fantezie. „The Immortal World Tour“ va avea premiera la Montreal, la 2 octombrie 2011, şi va cuprinde reprezentaţii în alte 26 de oraşe din SUA şi Canada.

Biletele pentru spectacolul „The Immortal World Tour" - descris ca „o fuziune fascinantă de arte vizuale, dans, muzică şi fantezie" - au fost puse în vânzare în sistem de pre-comandă, miercuri, pentru fanii cântăreţului înscrişi pe site-ul MichaelJackson.com şi pentru membrii Cirque Club.

Spectacolul va fi regizat de coregraful şi regizorul Jamie King, care a lucrat timp de 12 ani în calitate de director de creaţie pentru Madonna. King s-a aflat şi în spatele turneului mondial „Circus", întreprins în 2009 de Britney Spears, şi a colaborat în trecut cu Celine Dion, Rihanna şi Mariah Carey.

„The Immortal World Tour" va avea reprezentaţii în câteva oraşe canadiene înainte de a ajunge la Las Vegas, unde va rămâne o perioadă îndelungată, iar apoi va porni într-un turneu de opt luni prin cele mai importante oraşe americane, în 2012.

Încasările vor fi împărţite cu fondul care administrează averea megastarului, care deţine drepturile de proprietate intelectuală asupra numelui şi imaginii cântăreţului american. Acest spectacol este doar unul dintre evenimentele comerciale ce se bucură de susţinerea acestui fond.

Cirque du Soleil are 4.000 de angajaţi

Compania Cirque du Soleil a fost înfiinţată în 1984. În prezent, numără peste 4.000 de angajaţi, dintre care peste 1.000 sunt artişti profesionişti de circ, ce provin din peste 40 de ţări, inclusiv România. Michael Jackson a murit la 25 iunie 2009, la Los Angeles, la vârsta de 50 de ani, în urma unei supradoze de medicamente.

La începutul acestui an, Conrad Murray, fostul medic personal al starului, a fost pus sub acuzaţie pentru omucidere. Sentinţa în cazul doctorului Murray nu s-a pronunţat. Dacă va fi găsit vinovat, el riscă să îşi petreacă următorii cinci ani în închisoare.

Prolific post mortem

Jocul video „Michael Jackson: The Experience" va fi lansat în SUA la 23 noiembrie, un set de DVD-uri cu 40 dintre videoclipurile artistului va fi lansat pe 22 noiembrie, iar un album cu înregistrări originale ale megastarului este în pregătire.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite