VIDEO Smiley, cântăreţ: „Nu există o voce perfectă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Smiley
Smiley

Din toamnă, artistul va fi membru al juriului la show-ul  „Vocea României“, dar şi antrenor al unei echipe de concurenţi. Concursul „Vocea României“ de la Pro TV îi va lăsa pe concurenţi în „talentul gol“, spune Smiley (27 de ani). Rolul cântăreţului este să descopere vocile excepţionale şi să le lanseze pe piaţa muzicală.

„Adevărul": Vei fi în juriul show-lui „The Voice". Simţi o responsabilitate mai mare decât la „Românii au talent"?

Smiley: Sunt două lucruri diferite: la „Românii au talent" sunt prezentator. La „Vocea României" îmi joc propriul rol, acela de cântăreţ şi producător, caut oameni cu voci deosebite, încerc să le dezvolt şi să le găsesc un loc pe piaţa muzicală.

 Cum crezi că va fi primit acest format?

Sunt convins că va fi primit foarte bine, pentru că este un format special, care pune în evidenţă ceea ce contează cel mai mult la un cântăreţ: vocea! Acest show elimină nişte clişee impuse de această societate de consum şi, aşa cum am mai spus, îi lasă pe concurenţi în „talentul gol".

Cum vei convinge telespectatorii să urmărească „The Voice", şi nu concurentul „X-Factor" de la Antena 1?

„The Voice" este cel mai în vogă format de entertainment al momentului, este o emisiune care duce show-urile de talent la un alt nivel. La „Vocea României" se caută VOCEA! Ea este singura care contează cu adevărat.

Vei fi membru al juriului, dar şi antrenorul unei echipe de concurenţi. Ce anume îi vei învăţa?

La emisiunea asta vor veni doar vocile foarte bune, iar eu le caut pe cele cu personalitate, timbre vocale deosebite şi oameni care să-mi transmită tot prin ceea ce cântă. Pot să-mi dau seama dacă îmi place sau nu o voce din primele sunete pe care le aud. Pentru că vocea lor este oricum foarte bună, voi lucra la detalii, la interpretare etc. Depinde de fiecare caz în parte. Nu există o voce perfectă, toţi cântăreţii îşi dezvoltă glasul în fiecare zi, aşa că întotdeauna este loc de sfaturi. Eu sunt un om care lucrează ca producător pentru mai mulţi artişti, îmi dau seama ce piese li se potrivesc în funcţie de voce şi voi face tot posibilul să-i pun în valoare, să duc talentul lor la următorul nivel.

Care e cea mai importantă experienţă a ta din showbiz pe care o vei împărtăşi concurenţilor?

Am compus, am lucrat şi am cântat cu cei mai mari artişti din România şi cu fiecare proiect mi-am îmbogăţit experienţa proprie. Eu sunt genul de persoană care ajută oamenii şi încearcă să dea sfaturi tuturor. Dar, încă de la început, toţi cei care vor să înceapă o carieră în acest domeniu trebuie să fie conştienţi de un lucru: e nevoie de foarte multă muncă şi seriozitate. Acestea reprezintă baza unei cariere.

Statisticile spun că oamenii atrăgători au mai multe şanse de reuşită în viaţă. Crezi că aspectul nu va conta absolut deloc în alegerea concurenţilor?

Cel mai mult va conta interpretarea. Evident că modul în care o faci se transmite prin tot corpul. După ce-i vom vedea pe concurenţi, după ce ne vom forma echipele, va conta şi aspectul fizic pe lângă faptul că ştiu să cânte şi felul în care interpretează o piesă.

Ce şanse pentru o carieră în showbiz are o persoană nu foarte atrăgătoare fizic? Susan Boyle a fost dată pe mâna unei echipe de stilişti care i-a schimbat complet imaginea.

Eu cred că sunt foarte multe exemple de oameni care nu sunt atrăgători fizic, dar care au o carieră extraordinară. Să ne uităm la Barbra Streisand, Celine Dion, Paul Pots, câştigătorul de la „Britain's Got Talent", Liza Minnelli şi mulţi alţii. O voce extraordinară depăşeşte orice barieră, iar noi asta căutam.

Ce vei mai face în această vară, pe plan profesional?

În august voi pleca prin ţară în caravana „Românii au talent" şi voi încerca să termin cel de-al treilea album. Împreună cu Hahaha Production voi lansa doi artişti foarte talentaţi, pe lângă Radio Killer şi Alex Velea.

Mai ai timp pentru viaţa personală?

Viaţa personală e cea care îţi dă echilibru şi cele mai intense experienţe. Trebuie să trăiesc ca să am despre ce să cânt. Eu cânt despre viaţa mea.

"Eu sunt genul de persoană care ajută oamenii şi încearcă să dea sfaturi tuturor.''
Smiley cântăreţ

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite