VIDEO Sigourney Weaver şi extratereştrii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Actriţa vorbeşte despre rolul din filmul „Paul“, dar şi despre legătura ei cu creaturi de pe alte planete, într-un interviu amuzant oferit de distribuitorul filmului, RoImage. Weaver (62 de ani), devenită celebră datorită rolului din „Alien“, joacă în „Paul“, film care rulează în România, rolul unei agente guvernamentale nemiloase.

Actriţa are o apariţie restrânsă în pelicula „Paul", dar una plină de succes, mai ales datorită capitalului de imagine acumulat în cele peste trei decenii de când şi-a învins prima oară duşmanii extratereştri. Ea este The Big Guy (aşa este citată pe genericul de final), eroul negativ, care se desfată cu regulile birocratice. Pentru ea, protagoniştii, jalnicii britanici Graeme (Simon Pegg) şi Clive (Nick Frost), dar şi extraterestrul leneş, laş şi glumeţ numit Paul (construit într-un program de computer, dar care beneficiază de vocea actorului Seth Rogen), trebuie să fie prinşi, iar adevărul despre creaturile de pe altă planetă nu trebuie să iasă niciodată la iveală.

Se confruntă cu „alienii" din 1979

Lupta lui Weaver cu creaturile extraterestre a început în 1979, cu „Alien" al lui Ridley Scott. În peliculă o juca pe Ellen Ripley, rolul care a propulsat-o în elita hollywoodiană. În acelaşi timp, personajul ei a fost prima femeie cu statut de erou de acţiune şi chiar şi acum, după 32 de ani, Ripley este considerată cea mai combativă eroină din istoria cinematografiei. Celor patru filme din seria „Alien", ultimul apărut în 1997, le-a urmat pelicula-parodie „Galaxy Quest", în care Weaver juca rolul unei actriţe dintr-un serial asemănător cu „Star Trek", care era şocată să afle că extratereştrii există şi că ea, alături de colegii din distribuţia serialului, trebuie să-i învingă.

„Pur şi simplu n-am cunoscut extraterestrul potrivit. Cred că eu şi Paul, de exemplu, am avut o idilă înainte de începerea filmului şi n-a ieşit prea bine. De aceea îl vânez", mărturiseşte, în glumă, Weaver, atunci când este întrebată de ce urăşte atât de mult creaturile din alte galaxii. Un rol în contrapunct este cel din „Avatar", în care actriţa juca un om de ştiinţă care-i studia şi-i apăra pe extratereştrii albaştri din rasa Na'Vi.

În „Alien 3“                                                                             



Desigur, şi în seria „Alien", Weaver era eroul pozitiv care se lupta cu un monstru ameninţător, iar în „Paul", ea este nemiloasă şi vrea să-l distrugă pe micul extraterestru inofensiv. „The Big Guy e un fel de Regină a scorpiilor. Şi mai cred că ei i-ar plăcea această descriere", spune Weaver despre personajul pe care-l interpretează în „Paul". Două elemente ale scenariului acestui film au atras-o pe Weaver.

„Filmul e o combinaţie de două lucruri pe care le ador: science-fiction şi comedia. De asemenea, sunt un mare fan al lui Simon Pegg şi Nick Frost, dar şi al lui Kristen Wiig şi Jason Bateman (interpreţii rolurilor secundare - n.r.). Cred că regizorul, Greg Mottola, poate face orice îşi propune. Iar scenariul a fost pur şi simplu delicios. M-am simţit încântată să fac parte din ceva atât de comfortabil şi original", motivează Weaver.

Agentul jucat de ea nu este în niciun caz îmbrăcat într-un costum negru, cu ochelari fumurii. Ea apare în ipostaze strălucitoare, îmbrăcată într-o rochie elegantă, accesorizată cu bijuterii de milioane. „Chiar dacă nu mă lăsau să port o rochie minunată, tot aş fi vrut să apar în film", spune Weaver. Dacă fizic apare în peliculă doar în câteva secvenţe, vocea actriţei poate fi auzită pe parcursul întregului film, „lătrând" ordine către subordonaţii săi, mai ales către Agentul Zoil (Jason Bateman).

image

În „Avatar“

image

Asta nu înseamnă că Weaver nu a muncit prea mult. „Eu şi Jason am repetat convorbirile chiar la telefon, iar apoi mi-au înregistrat vocea, pentru ca el să joace cu ajutorul ei. Iar Jason a fost grozav", explică actriţa tehnica utilizată. Aceasta nu a fost prima dată când Weaver şi-a folosit vocea pentru un film. Ea a mai „interpretat" şi calculatorul din „Wall-E", o altă peliculă cu specific spaţial.

Rol scris pentru un bărbat

La început, rolul The Big Guy a fost scris pentru un bărbat, însă, atunci când Weaver s-a arătat interesată de film, sexul personajului a fost schimbat. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi la începutul carierei actriţei, în „Alien", atunci când încă nu existau eroine de acţiune feminine. „Îmi place când personajul este scris, conceput, şi scenariştii nu-şi fac probleme dacă va fi bărbat sau femeie. Aşa merge lumea noastră în prezent", explică actriţa.

Rolul din „Paul" este şi un mic omagiu adus „reginei extratereştrilor", „zeiţei science-fiction". „Ador franciza «Alien». Iar filmul face cu ochiul faţă de peliculele clasice ale genului, inclusiv «Alien»", povesteşte Weaver. Cât despre favoritele ei în ceea ce priveşte extratereştrii, actriţa mărturiseşte că-i adoră pe Pod People, creaturile care-ţi controlează mintea din „Invazia jefuitorilor de trupuri. „E interesant să existe o versiune a ta, care îţi ia locul, iar soţul sau soţia nu-şi dă seama", conchide Weaver, râzând cu plăcere.

"Filmul «Paul» e o combinaţie de două lucruri pe care le ador: science fiction şi comedia.''
Sigourney Weaver actriţă

Comedie cu OZN-uri

Nick Frost şi Simon Pegg, eroii din „Paul“   Foto: roimage



„Paul" este povestea a doi britanici, Graeme (Simon Pegg) şi Clive (Nick Frost), obsedaţi de Obiecte Zburătoare Neidentificate, care pornesc un fel de pelerinaj în Statele Unite, în zonele în care ar fi avut loc întâlniri de gradul al treilea. La un moment dat, pe un drum din deşert, ei îl găsesc pe Paul (voce: Seth Rogen), extraterestrul cu burtă şi cu gust pentru marijuana. Acesta tocmai a evadat dintr-o închisoare guvernamentală, destinată „imigranţilor ilegali" de pe alte planete. Paul este căutat de agenţi, inclusiv de Zoil (Jason Bateman) şi de şefa închisorii, The Big Guy (Weaver). Graeme şi Clive îi promit lui Paul că-l ajută să ajungă acasă, pe planeta de unde a venit. Într-o scurtă secvenţă din film apare şi Steven Spielberg, în propriul rol, cel de regizor vizionar al întâlnirilor dintre oameni şi creaturi din alte galaxii.

Echipă amuzantă

Acesta este al treilea film în care britanicii Simon Pegg şi Nick Frost fac o pereche ce strâneşte râsete. Pegg şi Frost au mai fost eroii filmelor „Shaun of the Dead", o parodie a filmelor cu zombi, şi „Poliţist meseriaş/Hot Fuzz", o parodie a filmelor poli­ţiste.

image
Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite