Shia LaBeouf: „Mulţi cred că numele meu este «bou»”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cine nu şi-a dorit să fie sexy şi irezistibil? Shia LaBeouf, actorul din «Indiana Jones şi Regatul Craniului de Cristal», reuşeşte acest lucru cu ajutorul unui drog.

Povestea este departe de realitate: totul se petrece în „Dark Fields”, un thriller în regia lui Neil Burger, a cărui producţie va începe la sfârşitul acestui an. Eddie Spinola este un modest redactor-traducător pentru care viaţa înseamnă o lipsă totală de ambiţie şi o mulţime de ocazii ratate.

Până într-o zi, când descoperă un drog interzis, un fel de „Viagra pentru creier” care îi face mintea „să explodexe”. Rezultatul este stupefiant: Eddie, care era incapabil să-şi organizeze gândurile, poate să înveţe să cânte la pian într-o singură noapte, să memoreze cărţi întregi sau să prezică fluctuaţiile bursiere cele mai improbabile.

Performanţele sale nu sunt lipsite de efecte secundare perverse care-l fac să regrete că, pentru o scurtă vreme, s-a crezut egalul lui Dumnezeu. Filmul este bazat pe romanul lui Alan Glynn, după o adaptare de Leslie Dixon.

Până la apariţia pe ecrane, pelicula, care suscită deja interesul prin prisma poveştii, să reamintim că Shia abia s-a despărţit de „Transformers” şi este pe afişul „Eagle Eye”, care rulează şi pe ecranele româneşti.

Mama balerină, tata veteran de război

Într-un interviu acordat revistei «Parade», Shia LaBeouf, actorul al cărui nume ridică peste tot dificultăţi de pronunţie, îi explică semnificaţia cu umor: „Mulţi cred că, în limba franceză, LaBeouf­ înseamnă «bou», dar este o greşeală.

De fapt, numele real al familiei mele era «Beauf» adică bou. Dar bunica mea, care era lesbiană şi care detesta acest nume, s-a hotărât să inverseze nişte litere şi să spele ruşinea. Însă de fiecare dată când vin în Franţa, lumea îmi atrage atenţia că numele meu este scris greşit”, a declarat tânărul care, la 22 de ani, are la fel de mult umor cât are şi talent.

Deţinător al unui premiu Bafta şi al unui Emmy, Shia este recunoscător cerului pentru şansa de a fi, încă de la această vârstă, pe lista actorilor favoriţi de producătorii de la Hollywood („Dosarele X”, „Îngerii lui Charlie”, „Tăntălăul şi gogomanul”, „Eu, robotul”, „Constantine”).

„Sunt conştient că nu mulţi au şansa mea. Sunt recunoscător celor care au crezut în talentul meu, şi în mod special părinţilor mei.” Că tot veni vorba: părinţii lui sunt „altfel”, adică: o mamă fostă balerină convertită în designer vestimentar, un tată veteran al războiului din Vietnam, care a încercat tot felul de slujbe, inclusiv aceea de mim la circ.

Amândoi, hipioţi. Bunica din partea memei a fost actriţă de comedie, iar cea pe linie paternă, poetă. Shia spune că, având atâţia artişti în familie, nu a fost atras de actorie. S-a făcut actor de nevoie, pentru că ai lui nu aveau mai de niciunele, „doar dorinţa de-al împinge pe ăla micu’, adică eu, înainte“.

La trei ani juca alături de tată într-un circ ambulant, iar la 12 ani părinţii îi găsiseră deja un agent.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite