Shakira dă startul marilor concerte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Artista columbiană cântă astăzi în Piaţa Constituţiei din Capitală. Printre starurile care ne vor vizita în această vară se numără Bon Jovi şi Sting. Promoterii spun că în acest an piaţa este stabilă, dar nu se va dezvolta, pentru că sponsorii nu se înghesuie să susţină show-urile, iar publicul a devenit selectiv.

Shakira promite un show fierbinte în această seară, după ora 21.00, în Piaţa Constituţiei din Bucureşti. Aflată pentru a doua oară în România - după ce în 2006 a concertat la Timişoara, în faţa a peste 20.000 de spectatori - artista latino a suscitat interesul publicului român astfel că, datorită cererii mari de bilete, organizatorii, Emagic, au suplimentat cu 500 de locuri zona Gazon A (180 de lei). Atât aceste bilete, cât şi tichetele disponibile în Gazon B (120 de lei) pot fi achiziţionate de la casele de bilete amplasate în Piaţa Constituţiei. Accesul publicului în piaţă se va face începând cu ora 17.00, fie prin Bulevardul Libertăţii dinspre Calea 13 Septembrie, fie prin Bulevardul Libertăţii dinspre Naţiunile Unite.

Premiere în România

La sfârşitul acestei luni, pe 30 mai, va avea loc o premieră pentru România: concertul Roxette. Trupa suedeză va cânta la Zone Arena din Bucureşti, show-ul fiind inclus în turneul „Dressed for success". Marie Fredriksson şi Per Gessle vor aduce publicului român hituri ca „The Look", „Listen to Your Heart", „It Must Have Been Love" sau „Joyride". Şi trupa Suede va ajunge pentru prima oară la noi în ţară în acest an, deşi solistul Brett Anderson a cântat la Bucureşti în 2007, în deschiderea concertului Muse. Suede va concerta la Arenele Romane din Capitală, pe 4 iunie.

După o carieră de 45 de ani, una dintre legendele rockului mondial, Scorpions, şi-a anunţat retragerea printr-un turneu gigant, „Get Your Sting And Blackout World Tour". Scorpions îşi va lua adio şi de la fanii români cu un show programat la Zone Arena din Bucureşti, pe 9 iunie.

Sting revine pentru a treia oară în România, de data aceasta însoţit de un live band şi o orchestră simfonică, alături de care va susţine un concert „greatest hits" pe 6 iunie, la Bucureşti, în Piaţa Constituţiei. Turneul „Symphonicity" îl prezintă pe cântăreţul britanic într-o serie de concerte în cadrul cărora interpretează cele mai cunoscute hituri din cariera sa într-o nouă versiune, reorchestrate pentru aranjament simfonic.

Sting va cânta marile hituri în varianta simfonică Foto: reuters



Duelul festivalurilor

Începutul lunii iulie este disputat de doi mari promoteri români, Emagic şi D&D East Entertainment, care vor ograniza două festivaluri în aceeaşi perioadă: 1 - 3 iulie. Emagic va aduce publicului un eveniment consacrat, dar puţin schimbat, festivalul B'Estfest, ajuns la a patra ediţie. B'Estfest se va desfăşura între 1 şi 3 iulie, de data aceasta la iarbă verde, pe malul lacului Pasărea, în Pipera-Tunari. Din line-up-ul acestei ediţii fac parte, printre alţii, Mika, Roger Sanchez, Skunk Anansie şi House of Pain.

image

Între 1 şi 3 iulie, Romexpo va deveni punctul zero al muzicii rock, promit cei de la D&D East Entertainment. A treia ediţie a festivalului Rock the City va aduce sau readuce la Bucureşti trupe consacrate precum WhiteSnake, Judas Priest, Prodigy şi Mike and The Mechanics. La doar o săptămână după aceste festivaluri, românii vor avea parte de unul dintre cele mai tari concerte ale anului, susţinut de Bon Jovi. În ultimii ani au circulat numeroase zvonuri despre un show al rockerilor americani în România, însă abia în 2011 românii îi vor putea vedea live pe cei de la Bon Jovi, într-un concert care va avea loc pe 10 iulie, în Piaţa Constituţiei din Capitală.

Deşi promoterii români încă promit anunţuri-surpriză pentru acest an, ultimul mare show al verii este, deocamdată, cel susţinut de Amy Winehouse. Controversata artistă britanică va concerta pentru prima oară la noi în ţară pe 15 august, pe stadionul „Iolanda Balaş Soter" din Bucureşti. Hituri ca „Rehab", „You Know I'm No Good", „Valerie" şi „Back To Black" se vor auzi live pentru prima oară la Bucureşti, într-un concert organizat de compania Events. Alţi artişti care vor mai vizita România în această vară sunt Hooverphonic (10 iunie, Fratelli Studios din Capitală), Al Bano (12 iunie, Sala Palatului din Bucureşti), Zucchero (21 iunie, Arenele Romane din Bucureşti), Lake of Tears (25 iunie, Arenele Romane), Jamiroquai (2 iulie, Mamaia).

Ţinută în puf

Deşi va pleca din România imediat după concert, Shakira se va bucura însă de toată atenţia cuvenită unui star internaţional. Cabina ei va fi decorată cu mobilier lucrat manual: o canapea umplută cu puf de gâscă, două măsuţe de cafea din lemn indian de sheesham şi o oglindă marocană.

Anunţuri-surpriză în 2011

Bon Jovi se anunţă evenimentul anului  Foto: guliver



În al treilea an de criză, oferta concertistică este bogată. Pe de o parte, promoterii români sunt optimişti şi cred că piaţa concertistică se va dezvolta în viitor - un mare plus este finalizarea stadionului „Naţional Arena" - pe de altă parte acest viitor nu se referă la ultima parte a acestui an, ci mai degrabă la 2012. „În 2011 nu se poate vorbi de o dezvoltare a pieţei, ci doar de a te menţine pe piaţa de profil şi a menţine nivelul deja impus", spune Denise Săndulescu, manager general D&D East Entertainment, companie care aduce anul acesta trupa Bon Jovi şi care a organizat în 2010 concertul AC/DC din Capitală.

Sponsori puţini

„Încă este greu. Sponsorii nu mai contribuie la susţinerea concertelor în aceeaşi măsură ca înainte de criză. Dar cerinţele artiştilor au rămas la fel sau chiar au crescut şi de aceea am fost nevoiţi să ridicăm preţurile biletelor", explică Sorina Burlacu, director general Events. În plus, după ce în ultimii ani nume mari au vizitat România, publicul şi-a creat o cultură concertistică ce îl face selectiv. „Publicul din România este tot mai pretenţios şi are aşteptări mari de la promoteri. Deja nu mai vorbim despre cantitate, din perspectiva spectatorilor, ci de calitate", crede Denise Săndulescu.

Una dintre veştile bune este că, odată cu inaugurarea noului stadion „Naţional Arena", şansele unor concerte cu legende ale muzicii cresc considerabil. „Redeschiderea stadionului va prilejui concerte de amploare, cu artişti îndelung aşteptaţi de fanii din ţara noastră", spune Sorina Burlacu fără să dea nume, precizând însă că vor fi câteva anunţuri-surpriză în acest an. 

Principalele spectacole

- Shakira - 7 mai, Piaţa Constituţiei din Bucureşti
- Roxette - 30 mai, Zone Arena din Bucureşti
- Suede - 4 iunie, Arenele Romane din Bucureşti
- Sting - 6 iunie, Piaţa Constituţiei din Bucureşti
- Scorpions - 9 iunie, Zone Arena din Bucureşti
- B'Estfest - 1, 2, 3 iulie, Pipera-Tunari, Bucureşti
- Rock the City - 1,2,3 iulie, Romexpo, Bucureşti
- Bon Jovi - 10 iulie, Piaţa Constituţiei din Bucureşti
- Jamiroquai - 2 iulie, Mamaia
- Amy Winehouse - 15 august, Stadionul „Iolanda Balaş Soter" din Bucureşti

image
Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite