„Sfântul“ este în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sir Roger Moore a ajuns în ţara noastră duminică seara, însoţit de soţia sa, multimilionara Kristina Tholstrup. Actorul britanic, în vârstă de 83 de ani, urmează să înceapă filmările la lungmetrajul „Christmas at Castlebury Hall“, producţie semnată de Michael Damian.

Interpretul agentului 007 - încă din 1973 - va petrece şase zile în România, timp în care va filma scenele pentru următorul său film, o comedie romantică în regia lui Michael Damian, potrivit stirileprotv.ro. Roger Moore continuă şirul sosirilor unor actori mari de la Hollywood, care au ajuns şi vor ajunge în România pentru a filma.

Pelicula prezintă povestea unei tinere care petrece Crăciunul împreună cu familia într-un castel din Europa şi se îndrăgosteşte de un prinţ. Lungmetrajul, produs în România, urmează să apară pe marile ecrane româneşti în iarna acestui an. Potrivit informaţiilor disponibile în acest moment, din distribuţia filmului „Christmas at Castlebury Hall" mai fac parte Katie McGrath şi Sam Heughan.

Regizorul Michael Damian este cunoscut pentru rolul lui Danny Romalotti din serialul „Tânăr şi neliniştit". Cel mai recent film regizat de el este „Marley & Me: The Puppy Years", aflat în prezent în postproducţie.

„Cel mai prost Bond"

Deşi ajuns la vârsta de 83 de ani, Sir Roger Moore nu pare dispus să-şi încheie cariera cinematografică prea curând. Actorul britanic are în pregătire alte două filme, chiar dacă renumele său a fost câştigat cu mulţi ani în urmă. 

Dacă primul James Bond a fost jucat de conaţionalul său Sean Connery, în 1962, în filmul „Dr. No", Moore l-a interpretat pe adoratul agent în şapte dintre filmele seriei, mai mult decât predecesorul său. A apărut pentru prima dată în ipostaza spionului, în 1973, în „Live and Let Die (Pe cine nu laşi să moară)".

Moore a îmbrăcat pentru ultima dată smochingul lui James Bond, în 1985, în filmul „A View to Kill (Perspectiva unei crime)", şi apoi s-a îndreptat spre activităţile umanitare, devenind ambasador al Fondului Naţiunilor Unite pentru copii (UNICEF), în 1991.

„Sunt cel mai prost Bond, potrivit internetului. În general, sunt urât de toată lumea. Se pare că am fost prea amuzant, prea uşor. Nu ­l-am luat în serios", declara Sir Roger Moore într-un interviu pentru „The Telegraph", în 2008. 

„Vorbim despre un om care trebuia să fie spion, nu? Şi cu toate astea, ajungea prin baruri şi hoteluri de peste tot şi lumea spunea: «Ah, domnule Bond, vă aşteptam». Toţi ştiu cine e şi toţi vor să bea ceva cu el", povestea amuzat Moore.

Actorul a cunoscut gloria înainte de interpretarea agentului 007. Sir Roger Moore şi-a început cariera artistică în teatru, la mijlocul anilor '40. În 1953, actorul a plecat în Statele Unite ale Americii pentru a-şi încerca norocul. Rolul din celebrul serial „Ivanhoe" l-a făcut cunoscut în SUA, dar Moore a devenit vedetă internaţională în rolul detectivului Simon Templar, în serialul „Sfântul", filmat în perioada 1960 - 1969.

Autobiografia unui spion amuzant

Roger Moore a primit, în octombrie 2008, o stea pe Walk of Fame, la Hollywood, cu doar trei zile înainte de a împlini 80 de ani. În acelaşi an, Roger Moore a publicat o autobiografie intitulată „My word is my Bond", în care a atribuit toate succesele sale unui noroc întâmplător, în stilul său umoristic şi cinic.

România, locul de întâlnire al celebrităţilor

România a devenit atractivă pentru producătorii de la Hollywood în ultimul an. După ce s-au încheiat filmările la „Ghost Rider: Spirit of Vengeance", cu Nicolas Cage în rolul principal, Castel Film se pregăteşte să-l întâmpine pe actorul american Harvey Keitel. Acesta va filma din aprilie pentru lungmetrajul „September 11", o dramă istorică semnată de Renzo Martinelli.

 Şi actorul american Frank Langella este aşteptat în România, în acest an, pentru filmările lungmetrajului „Puzzle pentru un orb", a cărui producţie a fost amânată din luna octombrie a anului trecut. Filmul va fi regizat de Andrei Zincă şi este o adaptare a piesei „Blind Date", semnată de dramaturgul argentinian Mario Diament.

Vedete



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite