Paula Seling, o „culegătoare de vise“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cântăreaţa susţine în această seară concertul de lansare a albumului „Culeg vise“, un material conceput integral de artistă. Ultimul material discografic al cântăreţei Paula Seling este lansat în două variante, una în limba română şi una în limba engleză, sub numele „Believe“.

Cântăreaţa a lucrat aproape şase ani la aceste două albume. Pentru prima oară, Paula Seling (30 de ani) a realizat în întregime piesele, de la compunerea şi orchestrarea lor, până la mixaj şi producţie.

„Este un album care îmi aparţine în totalitate şi la care ţin foarte mult“, declară cântăreaţa, mândră de produsul său. 

Paula Seling şi formaţia ei vor cânta câteva dintre piesele de pe noul album, dar vor face şi o incursiune în repertoriul mai vechi. „Am pregătit cu mare atenţie variantele live ale pieselor noi, am inclus în spectacol piese mai vechi, reorchestrate special pentru această ocazie“, spune Paula, aflată în toiul pregătirilor pentru concert.

Două albume născute dintr-unul

„Iniţial acest album se numea «Albumul pierdut» şi conţinea atât piese în limba română, cât şi cântece în limba engleză“, spune Paula, care a decis să realizeze albumul în două variante, pentru a fi înţeles de toţi cei care-i ascultă muzica. Într-un final, au rezultat două albume gemene.

Fiecare conţine 17 melodii, dar nu în variante identice. Recent a fost lansat şi videoclipul primului single. „Ochii tăi“, „o piesă romantică şi dramatică în acelasi timp, al cărei sound îi subliniază foate bine mesajul“, după cum o descrie compozitoarea ei.

Perioadă de maturizare

Ultimii ani au însemnat foarte mult pentru evoluţia muzicală a Paulei Seling, care în decembrie anul trecut a împlinit 30 de ani. „Am lucrat destul de mult la acest album pentru că am început de la zero: am învăţat - şi încă mai învăţ - cum se lucrează cu programele destinate înregistrării şi orchestrării pieselor.

În această perioadă m-am «maturizat muzical», proces ce nu s-a încheiat încă“, povesteşte cântăreaţa despre această periodă importantă din cariera sa.

Această etapă a coincis şi cu transformări pe plan personal. În urmă cu patru ani, Paula s-a măritat cu Radu, toboşarul din trupa ei. Cei doi şi-au deschis un studio de înregistrări şi o casă de producţie, Unicorn Records, la care au apărut ultimele albume lansate. În tot acest timp s-au dezvoltat împreună pe plan muzical şi în domenii conexe industriei muzicale.

Ofertă de colaborare de la the Scorpions

În cariera sa, Paula Seling a colaborat cu artişti diferiţi, printre care Direcţia 5, ­Puya, Al Bano şi Anita Doth de la 2 Unlimited.

În 2006, după ce a susţinut un recital la Festivalul „Cerbul de Aur“ a primit o ofertă de a realiza un duet cu una dintre formaţiile ei preferate, The Scorpions. Deocamdată nu s-a concretizat această ofertă, dar cântăreaţa încă mai speră că într-o zi va cânta cu ei.

Internetul, locul unde îşi întâlneşte fanii

Cele două site-uri care-i poartă numele sunt „instrumentele“ prin care artista relaţionează cu fanii săi, cei care o şi inspiră în crearea pieselor.

„În felul acesta sunt  mai apropiată de toţi cei care îşi doresc muzica mea. Sunt bucuroasă că, de ani buni, am alături oameni deosebiţi. Ei sunt motivaţia mea în momentele grele, sunt cei la care mă gândesc atunci când compun un cântec sau când scriu versuri. Sunt cei care îmi dau energie atunci când se află în sala de spectacole.

Pe ei îi găsesc pe internet cel mai repede, pot să interacţionez cu ei, să-i înteleg şi să-i simt aproape“, conchide Paula.

Discuri disponibile doar pe site

image

Site-ul oficial al Paulei este singura modalitate de cumpărare a albumelor „Culeg vise“ şi „Believe“. Paula Seling şi trupa ei au ales să-şi vândă albumul doar pe site datorită succesului pe care l-a avut această modalitate de vânzare în cazul albumelor anterioare. Un alt motiv este oportunitatea oamenilor de a-i cunoşte activitatea.

„Oamenii pot să înţeleagă, accesând jurnalul scris sau cel video, că viaţa mea este dedicată muzicii mele şi oamenilor care o ascultă“, spune cântăreaţa.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite