Secretul unei căsnicii fericite

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Comunicarea şi încrederea reprezintă bazele unei relaţii sănătoase
Comunicarea şi încrederea reprezintă bazele unei relaţii sănătoase

Oamenii de ştiinţă au descoperit că partenerii care au relaţii intime abia după ce se căsătoresc au un mariaj mai fericit decât ceilalţi. Cercetătorii americani îi contrazic pe cei care afirmă că secretul unui mariaj reuşit constă în modul în care înţeleg să-şi petreacă timpul împreună.

Oamenii de ştiinţă de la Universitatea Brigham ­Young din Utah, Statele Unite ale Americii, au stat de vorbă cu 2.035 de persoane căsătorite despre momentul în care au făcut dragoste pentru prima dată cu partenerul lor de viaţă. Iar analiza răspunsurilor a arătat clar că acele cupluri care au aşteptat să se căsătorească pentru a avea relaţii intime au o relaţie mult mai sănătoasă în comparaţie cu cele care nu au avut răbdare să ajungă la altar, notează publicaţia „The Daily Mail".

Cercetătorii au venit şi cu cifre care să le susţină afirmaţia. În cazul partenerilor de viaţă care au ales să facă sex abia după ce s-au căsătorit sunt mai mari următorii indicatori: stabilitatea relaţiei (cu 22%), satisfacţia în ceea ce priveşte viaţa în doi (cu 20%), calitatea relaţiei intime (cu 15%) şi comunicarea (cu 12%). Pentru cuplurile care au avut relaţii intime mai târziu în relaţie, dar înainte de căsătorie, valoarea acestor indicatori a scăzut la jumătate.

Cercetătorii americani au afirmat că, deşi în zilele noastre este normal ca partenerii să-şi dorească să ştie dacă sunt sau nu compatibili din punct de vedere sexual, se pune prea mult preţ pe partea fizică a unei relaţii şi nu se acordă suficientă importanţă încrederii şi loialităţii.

Puncte de reper diferite

„O relaţie înseamnă mult mai mult decât sex. Am descoperit însă că persoanele care au aşteptat mai mult au fost mai mulţumite chiar şi de aspectul ­sexual al relaţiei lor. Cred că asta se întâmplă pentru că au învăţat să comunice şi ştiu cum să rezolve orice problemă apărută", a declarat profesorul Dean Busby, care a coordonat studiul. 

Mark Regnerus, autorul cărţii „Sexul premarital în America", susţine concluziile lui Dean Busby. „Cuplurile care ajung în «luna de miere» prea devreme consideră că viaţa lor sexuală ­este cel mai important aspect şi nu acordă suficientă atenţie aspectelor care stau la baza vieţii în doi", consideră Regnerus. Având în vedere că modul în care se raportează anumite cupluri la religie joacă de multe ori un rol important în decizia de a amâna relaţiile intime până după căsătorie, cercetătorii au luat în calcul şi acest aspect. 

„Indiferent cât de credincioase sunt cuplurile, aşteptarea ajută relaţia întrucât consolidează comunicarea şi stabilitatea", adaugă profesorul Dean Busby.

"O relaţie înseamnă mult mai mult decât sex. Am descoperit însă că persoanele care au aşteptat mai mult au fost mai mulţumite chiar şi de aspectul sexual. "
Dean Busby cercetător american

"Cuplurile care ajung în «luna de miere» prea devreme consideră că viaţa lor sexuală este cel mai important aspect şi nu acordă suficientă atenţie aspectelor care stau la baza vieţii în doi."
Mark Regnerus autor american

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite