Spania: Scriitoarea Ángeles Caso a primit premiul Planeta 2009

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Spania: Scriitoarea Ángeles Caso a primit premiul Planeta 2009
Spania: Scriitoarea Ángeles Caso a primit premiul Planeta 2009

Scriitoarea spaniolă Ángeles Caso a fost recompensată, joi seară, cu premiul Planeta 2009, cea mai relevantă distincţie literară spaniolă, pentru romanul "Contra el viento" ("Contra vântului"), care tratează problema imigraţiei, din perspectiva unei femei care îşi urmează destinul în Europa.

Ángeles Caso, totodată jurnalistă, a obţinut, astfel, cel de-al 58-lea premiu Planeta, în valoare de 601.000 de euro. Romanul povesteşte aventurile unei tinere femei din Capul-Verde care emigrează în Portugalia şi Spania, fără a reuşi însă să îşi îmbunătăţească viaţa, potrivit presei spaniole.

Ángeles Caso este  laureată a premiului Fernando Lara 2000.

"Este un roman prin care am adus un tribut eroinelor din secolul al XXI-lea, în acest caz femeile imigrante din Capul Verde, care vin în casele noastre pentru a ne ajuta, pentru a avea grijă de copiii noştri şi de noi", a spus autoarea, adăugând că este vorba despre "un roman de inimă, cu multe femei, care are un final fericit".

"La bailarina y el inglés" ("Balerina şi engleza"), de Emilio Calderón a fost desemnat romanul finalist, răplătit cu un premiu în valoare de  150.250 de euro.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite