Săptămâna săracă a Modei la Paris

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Săptămâna săracă  a Modei la Paris
Săptămâna săracă a Modei la Paris

Săptămâna Modei la Paris se termină mâine, după şapte zile în care case de modă şi designeri ca Jean Paul Gaultier, Lanvin, Nina Ricci şi Alexander McQueen şi-au lansat colecţiile pentru toamnă-iarnă 2009. Prezent la Paris, analistul de modă Alin Gălăţescu, a povestit pentru „Adevărul” despre „timiditatea” spectacolelor de modă de anul acesta.

„E criză şi se vede, toată lumea s-a retras în spaţii foarte mici”, spune acesta, precizând că show-urile grandioase de altă dată au fost temperate de condiţiile financiare actuale.

„Colecţiile seamănă mai degrabă cu nişte pre-colecţii, iar majoritatea caselor de modă se bazează pe valorile certe, pe ce au vândut sigur înainte”, comentează Gălăţescu situaţia de pe podium.

Acesta adaugă că lucrurile nu stau bine nici în ceea ce priveşte conducerea caselor de modă, susţinând că „se vorbeşte despre mari schimbări la nivelul de top management, unde se înlătură preşedinţi, se schimbă conduceri”.

Negru şi gri, un look de criză 

„S-a insistat foarte mult pe negru şi gri, pe combinaţia dintre feminin şi masculin, foarte parizian, de fapt”, spune analistul despre tendinţele pentru toamnă-iarna 2009.

Dintre colecţiile prezentate până ieri, Gălăţescu situează pe primul loc în preferinţele personale lansarea casei de modă Lanvin. „De asemnea, Givenchy a avut o colecţie foarte bună, Nina Ricci a fost incredibilă şi belgianul Dries Van Noten s-a ridicat la înălţimea aşteptărilor”, completează analistul de modă.

Cotidianul britanic „Telegraph” descrie colecţia belgianului Olivier Theyskens, designerul casei Nina Ricci, drept un „exerciţiu al fabulosului fantastic” şi spune că moda „are nevoie de visători” ca acesta.

Lâna, caşmirul şi brocartul (mătase superioară cu fir de aur sau argint - n.r.) au fost ţesăturile alese de designerul belgian, parcă pentru a sfida zvonurile care prezic plecarea lui de la Nina Ricci, din motive financiare. Designerul a negat zvonurile.

Jean Paul Gaultier a găsit soluţii

Laitmotivul care a planat asupra colecţiei designerului francez a fost transparenţa. Gaultier a ales o scenă care să se asemene unui bordel, unde ţinutele sale îndrăzneţe din plasă, şifon şi piele să pară fireşti.

Spectacolul a avut un sfârşit fulminant şi imprevizibil, de altfel tipic pentru Gaultier. Două modele s-au
„angajat” într-o luptă care s-a terminat într-o cadă cu noroi, spre deliciul publicului care aplauda frenetic.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite