VIDEO Sandra Bullock schimbă salariile de la Hollywood

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Actriţa a adus Hollywoodului cel mai mare profit în 2009
Actriţa a adus Hollywoodului cel mai mare profit în 2009

Flexibilitatea actriţei în ceea ce priveşte onorariul ar putea impune un model de salariu pe bază de profit pentru actorii importanţi. Pentru Bullock, 2009 a fost cel mai bun an din carieră. Deciziile ei financiare şi profesionale pot salva Hollywoodul de criză.

Într-o perioadă în care nici măcar marile nume nu mai sunt garanţii pentru a aduce un public numeros la cinema şi încasări importante la box-office, marile studiouri de film sunt mai „zgârcite" în ceea ce priveşte salariile actorilor.

Sandra Bullock (45 de ani), nominalizată în acest an la Oscar, ar putea avea rezolvarea pentru problemele actuale, potrivit unui articol apărut în „Hollywood Reporter".

Potrivit publicaţiei, actorii ar putea câştiga dublu sau chiar triplu faţă de onorariile lor obişnuite, atâta timp cât au încredere în proiectul la care lucrează. Aşa s-a întâmplat cu Bullock şi cu „The Blind Side", filmul independent care i-a adus actriţei un Glob de Aur şi prima sa nominalizare la Oscar.

Deşi salariul actriţei este de obicei de 10 milioane de dolari pentru un film, potrivit cotidianului „Los Angeles Times", Bullock a acceptat să primească doar jumătate din această sumă pentru „The Blind Side", având în vedere că întreaga peliculă a fost realizată cu 29 de milioane de dolari.

Succes la box-office

Pe lângă cele 5 milioane, actriţa şi-a mai inclus în contract clauza de a primi şi 10% din încasările filmului în cinematografe şi din vânzarea de DVD-uri. Iar acest risc a avut rezultatul scontat. Lansat în SUA la 20 noiembrie, filmul a încasat 34 de milioane în primele trei zile, recuperându-şi bugetul dintr-un foc.

Încasările totale s-au ridicat la 246 de milioane de dolari doar în SUA, astfel că actriţa poate încasa în total 25 de milioane de dolari, aproape cât bugetul filmului.

Filmul spune povestea unei mame dintr-o familie de conservatori sudişti care adoptă un adolescent de culoare. Ecranizarea a fost considerată reprezentarea perfectă a „visului american" . În ciuda cronicilor modeste, Sandra Bullock a adus peliculei o nominalizare la Oscarul pentru cel mai bun film.

Sandra a fost mereu „răsfăţata Americii" de când a devenit cunoscută graţie filmului. Dar abia în 2009 cariera ei a atins noi culmi. Însă „The Blind Side" nu este singurul ei succes de anul trecut.

Şi comedia romantică „The Proposal", în care a jucat alături de Ryan Reynolds, a fost un succes de casă, chiar mai mare decât „The Blind Side", cu 314 milioane de dolari acumulate pe plan mondial, dintre care jumătate în SUA. Astfel, Bullock a fost actriţa americană care a adus Hollywoodului cel mai mare profit în 2009.

Dublă nominalizare

Bullock a avut parte şi de un eşec răsunător în 2009:  comedia „All About Steve", considerată a fi una dintre cele mai proaste pelicule ale anului. Rolul din acest film i-a adus o nominalizare la Zmeura de Aur. Astfel, Sandra a devenit prima actriţă nominalizată în acelaşi an şi la Oscar, şi la Zmeura de Aur.

Vedete



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite