Sam, o femelă koala, noua vedetă a planetei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Întreaga planetă a fost înduioşată de povestea lui Sam, o femelă de koala care a fost salvată din incendiile de vegetaţie din Australia.

Ursoaica a devenit rapid o vedetă pe YouTube, înregistrarea cu salvarea acesteia fiind vizionată de peste 150.000 de ori în numai două zile. Notorietatea de care se bucură Sam concurează lejer cu cea a ursuleţului polar Knut, care a stârnit emoţii puternice pe mapamond după ce a fost respins de mama sa, la câteva zile de la naştere.

Rănită şi groaznic de însetată

În timpul unei intervenţii ce a avut loc la începutul săptămânii în statul Victoria, din Australia, pompierul Dave Tree a găsit o femelă de koala care suferise arsuri groaznice.

Bărbatul s-a apropiat uşor de aceasta şi i-a dat să bea apă dintr-o sticlă, momentele fiind înregistrate cu telefonul mobil de un voluntar. „Eşti bine, prietene?”, a întrebat pompierul, mergând spre ursoaica ce a fost botezată Sam. Deşi urşii koala dau dovadă adesea de un comportament violent, Sam a stat cuminte.

De la agonie la extaz

Bărbatul a început să-i toarne apă în gură, iar ursoaica a băut aproape pe nerăsuflate toată sticla. În timp ce îşi ostoia setea, animalul şi-a pus o lăbuţă rănită în mâna pompierului, fapt care l-a impresionat profund pe acesta. Sam a fost dusă apoi la Adăpostul Southern Ash Wildlife, de lângă Melbourne.

La adăpost, viaţa lui Sam a luat o turnură neaşteptată după ce ursoaica a dat nas în nas cu un koala salvat şi el din incendii. Sam s-a îndrăgostit nebuneşte de Bob, care îi împărtăşeşte sentimentele. În incendiile ce au devastat Australia, cel puţin 180 de persoane şi-au pierdut viaţa şi sute de mii de animale sălbatice au pierit. 

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite