„Salvaţi de bucătar“ de la dezastrul culinar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Kanal D a lansat un show pentru cei care sunt „catastrofe“ în bucătărie. Victor Melian va încerca să le demonstreze cât de uşor este să pregăteşti o mâncare bună. Reporterul „Adevărul“ a asistat la filmările unei ediţii a show-ului „Salvaţi de bucătar“. Protagonista: o doamnă din Frumuşani care nu ştia să umble la propriul aragaz.

Reality-show-ul de la Kanal D, difuzat în fiecare joi, de la 20.30, prezintă diverse persoane pentru care gătitul este un „sport extrem".

Exasperaţi de faptul că nu pot mânca nimic din ceea ce prepară persoana apropiată, prietenii sau familia novicelui apelează la Victor Melian.

Cu umor şi răbdare, acesta va încerca să demonstreze cât de uşor este, de fapt, să pregăteşti o mâncare delicioasă şi apetisantă.

Duble şi nervi

Răbdare şi umor par să fie cuvintele definitorii pentru Victor Melian, astfel că după mai bine de jumătate de zi de filmare era încă în formă. Când am intrat în curtea din Frumuşani (o comună din apropierea Bucureştiului), echipa de filmare se afla în pauza de... masă.

Aveau „în spate" câteva ore bune de filmare: fie cumpărăturile într-un hipermarket, fie testimonialele membrilor familiei.

Au reluat lucrul însă destul de repede, căci Victor era pus pe fapte mari: să o înveţe pe protagonista acestei ediţii să gătească. În timp ce cameramanii se aşezau pe poziţii în bucătărie, producătoarea îi dădea ultimele sfaturi doamnei Mirela, care încerca, emoţionată, să intre în rol.

Prima intrare în „scenă" a fost însă mult prea teatrală, nici a doua nu a ieşit tocmai bine, aşa că s-au tras mai multe duble. În tot acest timp, Victor îşi aranja tacticos ingredientele în vase şi glumea cu echipa.

Dovada că show-ul e pe bune a venit într-o pauză de filmare: „Mai am o întrebare: fierbem fasolea?, pentru că eu chiar nu mă pricep la acest aragaz...", spune doamna Mirela, spulberând orice urmă de îndoială asupra „calităţilor" sale de bucătar. Aceeaşi doamnă care nu ştie să umble la propriul aragaz e uşor vexată când Victor o întreabă dacă ştie să taie o ceapă.

„Aş prefera să am în emisiune oameni care nu au gătit aproape deloc, pentru că vreau să arăt că oricine poate ajunge să gătească foarte bine. Să găteşti foarte bine e foarte uşor, dacă îţi doreşti acest lucru", îmi spune Victor. Doamna Mirela însă pare să-l contrazică.

Căldura degajată de lumini, întreruperile dese şi oboseala îşi spun însă cuvântul, iar atmosfera devine uşor tensionată. Tot bucătarul este cel care încearcă să calmeze lucrurile, iar asta în timp ce face o supă de roşii specială: cu iaurt şi garam masala.

„Tu tai ceapa, eu mă ocup de supă şi cu asta suntem rezolvaţi. Gata, copilaşi? Uşor şi fără nervi", coordonează el echipa, iar experienţa lucrului în televiziune îşi spune cuvântul.

Victor Melian (53 de ani), nu este la prima experienţă în televiziune. El a emigrat în Suedia în 1981, unde, pe lângă faptul că a lucrat în restau­rante celebre, a cochetat şi cu televiziunea. În România, a realizat şi prezentat emisiunea „Pur şi simplu delicios", de la TVR 1, şi a produs emisiunea „Mănânc, deci exist", realizată de Dan Chişu la Realitatea TV.

Un show pentru publicul larg

„Ce-mi place la emisiunea «Salvaţi de bucătar» este că se adresează publicului larg. Vom avea diverse cazuri, diverse situaţii: familii mai mari sau mai mici, oameni cu mai mulţi sau mai puţini bani. Vom găti şi tradiţional, şi exotic", spune bucătarul.

„Îmi doresc foarte mult ca ceea ce gătim în această emisiune să fie lucruri accesibile pentru orice persoană. De aceea vom utiliza ingrediente cunoscute, care se găsesc pe piaţă. Repet: ne adresăm publicului, nu profesioniştilor. Însă, totodată, îmi doresc să ridicăm un pic nivelul gastronomic al românilor", mai spune expertul.

Dar ce crede Victor Melian despre obiceiurile culinare ale românilor? „Aş vrea să gătim ceva mai sănătos, să mai scăpăm de uleiuri, să nu mai fierbem legumele ore în şir, dar şi să diversificăm meniul. În ziua de azi se găsesc cam toate produsele, aşa că avem materia primă ca să gătim variat şi sănătos", conchide el.

"Îmi doresc foarte mult ca ceea ce gătim în această emisiune să fie lucruri accesibile pentru orice persoană. Ne adresăm publicului, nu profesioniştilor.''
Victor Melian bucătar

"Să găteşti foarte bine e foarte uşor, dacă într-adevăr îţi doreşti acest lucru.''
Victor Melian bucătar

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite