Sala Palatului intră în reparaţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sala Palatului din Bucureşti se va închide pe 21 mai pentru a intra într-un amplu proces de reconstrucţie. Prima etapă a transformării clădirii în mall cultural va începe la numai o

Sala Palatului din Bucureşti se va închide pe 21 mai pentru a intra într-un amplu proces de reconstrucţie. Prima etapă a transformării clădirii în mall cultural va începe la numai o săptămână de la concertul celebrei Gloria Gaynor, care va avea loc duminică, 13 mai.

Reparaţiile vor include refacerea scenei şi acusticii şi se vor încheia la începutul lunii august, când sunt programate să înceapă repetiţiile pentru Festivalul "George Enescu" (1-23 septembrie). După încheierea festivalului, Sala Palatului va intra în următoarea etapă a reconstrucţiei.

Potrivit specialiştilor, aceasta va dura cel mai probabil doi ani. Adrian Iorgulescu susţine că are banii necesari pentru demararea lucrărilor şi că sumele estimate se ridică la 10 milioane de euro.

Lucrările importante vor consta în schimbarea plafoanelor actuale cu plafoane de fibră de sticlă, reflectante, şi nu absorbante de sunet, pereţii vor fi placaţi cu lemn, se va micşora scena, vor fi schimbate toate scaunele şi podelele, care se vor face tot din lemn. Se va reface şi fosa, pentru a se putea ţine spectacole de operă, dar şi spaţiile din spatele scenei, care să permită depozite de decoruri şi cabine pentru artişti. Autorităţile intenţionează să mai construiască şi un amfiteatru în aer liber, de 700-800 de locuri.

De jur-împrejurul Sălii Palatului vor apărea buticuri, cafenele muzicale şi săli de cinema de 50-150 de locuri.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite