VIDEO S-a dat startul la show-urile de modă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Săptămâna Modei de la New York a deschis sezonul pentru prezentarea noilor tendinţe. Urmează Londra, Milano şi Paris. Designerii se împart în cele patru colţuri de pe harta modei pentru a stabili ce se va purta în materie de haine şi accesorii în sezonul primăvară-vară 2011.

Sezonul modei a început oficial, joi, la New York, când primarul oraşului, Michael Bloomberg, a dat startul Săptămânii Modei primăvară-vară 2011. Anul acesta a fost inaugurat noul spaţiu de desfăşurare, la Lincoln Center, unde sunt găzduite instituţii precum Metropolitan Opera, NY City Ballet şi Filarmonica. Moda îşi extinde parametrii anul acesta, contrar aşteptărilor, fiindu-i alocată un spaţiu imens de desfăşurare. 

Citeşte şi:
Şase designeri români îşi promovează creaţiile la "London Fashion Week"

Chiar dacă prezentările încep joi, oraşul New York celebrează deja evenimentul sub semnul optimismului regăsit. Cele patru evenimente majore care stabilesc coordonatele următorului sezon adună vedete internaţionale cum alte festivităţi rar o pot face.

Împătimite ale modei precum Julianne Moore, Halle Berry şi Gwyneth Paltrow traversează Oceanul pentru o prezentare a casei de modă preferate, în fiecare sezon. Cea mai cunoscută fashionistă, Victoria Beckham, va trece din locul de pe primul rând care îi era rezervat în fiecare an, chiar pe podium, unde îşi va prezenta propria colecţie.

Afacere de sute de milioane

Odată cu deschiderea sezonului modei, în ciuda crizei şi a prognozelor pesimiste, situaţia pare să se amelioreze pentru întreaga industrie. Ediţiile din septembrie ale revistelor „Vogue", „Elle", Harper's Bazaar" şi „W" amintesc de anii de glorie dinaintea crizei, 2008 - 2009, când publicitarii au cumpărat un număr-record de pagini.

Câţiva designeri novice

şi-au prezentat deja colecţiile, înaintea spectacolului de pe podium. Jurnaliştii de specialitate au putut vizita, cu această ocazie, „incubatorul", o duzină de studiouri fiind ocupate de tineri creatori selectaţi în urma unui concurs de dosare.

„Este interesant, pentru că avem fiecare câte patru mentori specializaţi în domeniul modei. Aceştia ne dau sfaturi pentru a evita obstacolele obişnuite pentru proiectele aflate la început", a spus Alice Ritter, o tânără creatoare franceză care locuieşte de câţiva ani la New York.

Dosarul ei a fost selectat încă de la lansarea „incubatorului", în luna aprilie. Top-modelul Heidi Klum a fost prezentă şi ea în primele zile ale festivalului, pentru a fi alături de designerii promo­vaţi de emisiunea „Project Runaway", pe care o prezintă. Show-urile caselor de modă încep astăzi, primele zile ale festivalurilor fiind dedicate noilor descoperiri.

Săptămâna Modei aduce la New York aproape 250.000 de persoane, de două ori pe an, şi venituri de circa 770 de milioane de dolari municipalităţii. La New York sunt angajate aproximativ 175.000 de persoane în domeniul modei.

Ieri, pentru a doua oară în acest an, a fost organizată în metropolă o seară specială - Fashion Night Out - dedicată tuturor împătimitelor modei care au bani mulţi de cheltuit.

Magazinele au rămas deschise până târziu şi zeci de petreceri au fost organizate de mărcile de modă celebre. Iniţiată în 2009 pentru a încuraja consumatorii să sprijine industria modei, Fashion Night Out 2010 are loc, în afară de New York, şi la Londra, Paris, Berlin, Milano, dar şi în Australia, Brazilia, China, Grecia, India, Portugalia, Rusia, Spania, Coreea de Sud, Taiwan şi Turcia.

Ingrid Vlasov prezintă la Paris

Ingrid Vlasov va fi prezentă, pentru a treia oară, în cadrul Săptămânii de Modă de la Paris. Vlasov este singurul designer român care a reuşit să fie o prezenţă permanentă în calendarul oficial al festivalului. Vlasov va prezenta colecţia pentru primăvară-vară 2011 la 5 octombrie, la Couvent des Cordeliers, în Paris. Românca a intrat în atenţia presei internaţionale când Lady Gaga a purtat în public creaţii semnate Ingrid Vlasov.

„Romanian New Fashion", la Londra

Proiectul „Romanian New Fashion" prezintă cele mai noi colecţii semnate de şase designeri români şi va fi prezentat de Institutul Cultural Român (ICR) de la Londra, între 16 şi 21 septembrie, în timpul Săptămânii Modei.

Expoziţia găzduită de ICR Londra cuprinde cele mai noi colecţii ale designerilor Agnes Toma, Carmen Secăreanu, Cristhelen B., Diana Niţă, Iris Şerban şi Vika Gorencu, selectaţi de Alin Gălăţescu, director artistic Cluj Fashion Week.

La expoziţia de la ICR Londra, Agnes Toma va prezenta colecţia „Heaven Can't Wait", care îmbină atmosfera subtilă a anilor '50 cu accente moderne din dantelă şi cu forme asimetrice, Diana Niţă aduce creaţii din colecţia „Tumult", inspirată de futurism spaţial şi influenţe cosmice, Cristhelen B. prezintă colecţia „White", iar Vika Gorencu lansează haine şi accesorii croşetate, desăvârşite cu inserţii din sticlă sau pietre semipreţioase.

Carmen Secăreanu şi Iris Şerban vor avea un stand la secţiunea designerilor independenţi de la London Fashion Week, care va fi amplasat la Victoria House în Bloomsbury Square, în vecinătatea British Museum.

image
Vedete



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite