Românii din afara graniţelor au talent

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bogdan Ota (32 de ani) şi Razy Gogonea (28 de ani) au uimit publicul şi juriul la popularul concurs de talente din Norvegia, respectiv din Marea Britanie. Bogdan Ota s-a calificat în semifinala „Norske talenter“. Razy Gogonea s-a remarcat la „Britain Got Talent“ cu un dans inspirat din filmul „Matrix“.

Cu o compoziţie proprie cântată la pian, Bogdan Ota (32 de ani) s-a calificat în semifinala concursului „Norske talenter" („Norvegienii au talent"), care va avea loc pe 29 aprilie la Oslo. Publicul şi membrii juriului au fost profund impresionaţi de compoziţia şi interpretarea artistului originar din Botoşani. Juriul l-a numit pe Bogdan Ota „un geniu al muzicii" după ce i-a ascultat compoziţia proprie cântată la pian. „Am avut emoţii pentru că nu cunoşteam pianul şi nu am făcut probe de sunet. Am crezut că nu voi ajunge în semifinală. Am făcut totul din inimă pentru muzica mea şi am crezut că poate nu le place inima mea", a spus botoşăneanul după ce a ieşit de pe scenă.

Bogdan Ota, un pianist şi un compozitor talentat   Foto: Youtube



Bogdan Ota este fiul unui medic anestezist din Botoşani şi s-a stabilit la Oslo, în Norvegia, unde compune muzică. După ce a absolvit Conservatorul la Iaşi, Bogdan Ota a bătut zadarnic la uşile unor case de discuri din România. Talentul său nu a interesat pe nimeni în ţara în care s-a născut, dar a avut succes în Norvegia. Bogdan a spus că şi înscrierea sa la acest concurs a fost o pură întâmplare. „Căram o imprimantă la TV2, iar şeful meu a zis «You must be there», arătându-mi cu degetul către un afiş cu «Norske Talenter». Nu am vrut sub nicio formă. Şeful meu m-a înscris online şi, într-o vineri, m-am trezit pe scena concursului. Restul îl ştiţi", a declarat pianistul. Bogdan Ota este unul dintre cei mai apreciaţi concurenţi la concursul de talente din Norvegia şi are mari şanse să ajungă în finala concursului „Norske talenter». Razy Gogonea, un român stabilit în Manchester, a uimit publicul şi juriul show-ului „Britain Got Talent" cu un dans inspirat din filmul „Matrix".

Dans SF

image

Razy Gogonea



Tânărul în vârstă de 28 de ani a intrat pe scenă îmbrăcat asemenea lui Neo, eroul celebrei trilogii SF „Matrix", potrivit „The Daily Mail". Razy a uimit întreaga sală cu mişcările sale  şi cu o coregrafie foarte bine pusă la punct. La final, Michael McIntyre, unul dintre cei trei membri ai juriului, a declarat: „Te iubesc, Razy. Ai făcut lucruri pe care nu le mai face nimeni şi ai fost extraordinar. Mi-a plăcut să te văd pe scenă. Tu eşti Neo din «Matrix»". Românul a primit laude şi de la vedeta din Baywatch, David Hasselhoff, care a declarat: „Eşti un joc video real".

Razy a fost impresionat de cuvintele de apreciere pe care le-a primit de la juriu şi de aplauzele publicului. Tânărul va merge în etapa următoare a popularului show TV.

"Te iubesc Razy. Ai făcut lucruri pe care nu le mai face nimeni şi ai fost extraordinar."
Michael McIntyre
membru în juriul „Britain Got Talent"

image
Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite