Românii nu-l vor uita pe Luciano Pavarotti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Angela Gheorghiu a avut o aniversare tristă din cauza dispariţiei artistului. Tenorul George Dragomir organizează un spectacol în memoria acestuia. Plecarea spre stele a marelui tenor

Angela Gheorghiu a avut o aniversare tristă din cauza dispariţiei artistului. Tenorul George Dragomir organizează un spectacol în memoria acestuia.

Plecarea spre stele a marelui tenor Luciano Pavarotti a îndoliat sufletele a milioane de oameni din toate colţurile lumii, iubitori ai muzicii sau doar admiratori ai marilor valori artistice. 50.000 de oameni, care au participat la funeraliile de la Modena, l-au aplaudat pentru ultima dată pe marele artist, la ieşirea sa definitivă din scenă. Din scena vieţii de această dată.

Românii l-au iubit dintotdeauna pe Luciano Pavarotti, iar concertul susţinut de acesta în 11 august 2000, în Piaţa Constituţiei, va rămâne veşnic în inimile melomanilor, şi nu numai, ca un moment cu totul special, un eveniment deosebit pentru lumea artistică de la noi. Prin urmare, dispariţia marelui artist i-a determinat pe toţi cei care l-au adorat să îi aducă un ultim omagiu.

Generaţia foarte tânără, reprezentată de tenorul George Dragomir, în vârstă de aproape 20 de ani (absolvent al Liceului de muzică "Dinu Lipatti" şi recent admis la Conservatorul din Braşov), va organiza în data de 22 septembrie, ora 18:30, un concert clasic în memoria lui Luciano Pavarotti. La evenimentul care va avea loc la Palatul Şuţu - Muzeul Municipiului Bucureşti vor participa, alături de George Dragomir, în calitate de invitaţi, soprana Elena Ghiţă, soprana Ana-Maria Szekely, mezzosoprana Zela Saita, baritonul Andrei Cheteles-Cluj, violonistul Daniel Oberan de la Liceul de muzică "George Enescu".

Acompaniază pianista Livia Tudor. Potrivit tânărului organizator, spectacolul va începe cu un moment de reculegere în memoria marelui Luciano, "Il Dio", cum îi spuneau toţi cei care l-au apreciat şi l-au aplaudat nu o dată zeci de minute în şir!

"Un artist atât de mare rămâne nemuritor"

Aflată la Marsilia, acolo unde cântă alături de soţul ei, Roberto Alagna, în "Marius şi Funny", soprana Angela Gheorghiu a declarat că, din cauza trecerii în nefiinţă a lui Pavarotti, a avut parte de una dintre cele mai triste aniversări din viaţa sa, pe 7 septembrie ea împlinind 42 de ani.

"Un atât de mare artist rămâne nemuritor, de aceea este mult mai dificil să realizăm ideea dispariţiei dintre cei vii a marelui tenor, omul de excepţie, colegul meu Luciano Pavarotti", a declarat Angela foarte afectată de moartea celui alături de care a fost de atâtea ori aplaudată pe scenele lumii.

Ea a cântat la Modena alături de el - la aniversarea celor 40 de ani de carieră de succes, iar ultima oară când s-au văzut a fost la Hollywood Bowl, când a avut unul dintre ultimele concerte. Pavarotti a fost cel care a decernat cuplului Angela Gheorghiu-Roberto Alagna "Premiul pentru cea mai bună înregistrare - La Rondine", la premiile Gramophone.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite