VIDEO România dă tonul pe scena dance din Europa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Inna ocupă primul loc în Top Billboard Hot Dance Airplay
Inna ocupă primul loc în Top Billboard Hot Dance Airplay

Poţi să uiţi de Ibiza, România este cea care se impune ca centrul muzicii dance europene, scrie Reuters.

În ultimele 18 luni numeroase hituri au fost exportate în Europa de Vest. Piesele "Stereo Love" şi "This Is My Life" (Edward Maya şi Vika Jigulina, n.r) au ajuns în primele zece piese din topul Billboard.

Vezi VIDEO pe adevarul.es

"Stereo Love" a reuşit chiar să pătrundă în topul Europhobic U.K. direct pe locul 4 cu vânzări de 101.000 unităţi. O altă artistă din România, Inna, a ajuns cu hitul "Hot" în topul britanic.

"Pentru mulţi români, clubbing înseamnă libertate", a declarat Cosmin Duru, manager site-ului specializat Nights.ro.

Cluburile din staţiunea Mamaia atrag numeroşi DJ-i pe primă mână, precum DJ Steve Lawler.

Companile străine precum United Kingdom's Ministry of Sound sau All Around the World se întrec în a scoate peste hotare hiturile promovate de case de discuri precum Mayavin, Roton şi Cat Music/Media Services.

Totuşi, specialiştii sunt de părere că va mai trece ceva vreme până când piesele care încing atmosfera în cluburile din România vor da tonul în topurile străine.

Potrivit lui Scott Simons, manager la A&R şi cel care coordonează divizia externă la Ministry of Sound (MoS), toate piesele româneşti ajuns să fie difuzate în străinătate la nouă luni sau chiar un an de la lansarea lor în România.

MoS va lansa piesa "One" în Marea Britanie la finalul verii, cu toate că ea este difuzată în România încă din februarie.

Potrivit Reuters, pe scena muzicală din Marea Britanie vor ajunge, în acestă vară şi piesele "Don't Miss Missing You" (Claudia Pavel- Cream, n.r), "Pearls of Summer" (Soli, n.r) şi "So Bizarre" (David Deejay featuring Dony, n.r).

Vedete



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite