D’ale lui Bendeac:O zi din România ideală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
D’ale lui Bendeac:O zi din România ideală
D’ale lui Bendeac:O zi din România ideală

Vă promiteam că am să scriu „Cum arată o zi în România ideală“. Să alegem un român oarecare. Popescu. Sau Ionescu. Ce alegeţi?! Mă rog… Să terminăm cu tâmpeniile! Popescu! Popescu lucrează ca…nu ştiu… bibliotecar. E ok?

7.00 Popescu se trezeşte şi îşi aruncă ochii pe ştirile care anunţă scăderea cursului leu-euro. Află apoi despre ieftinirea benzinei şi despre retragerea lui Adrian Păunescu din viaţa publică.

7.45  Iese din casă şi se urcă în maşină.

8.00 Ajunge la bibliotecă. Deşi el locuieşte în Berceni şi biblioteca e în Băneasa, pe autostrada suspendată face maximum un sfert de oră.

8.30 Valuri de tineri iubitori de carte pătrund rând pe rând în bibliotecă. Popescu abia poate face faţă cererii. Un tânăr ţigan şi un tânăr român pun mâna în acelaşi timp pe ultimul exemplar dintr-un volum de Eliade. În loc să se certe, îşi dau mâna şi decid să meargă amândoi în Herăstrău ca s-o citească împreună.

13.00  Pauză de masă. Popescu merge la un restaurant cochet şi comandă tot ce-i pofteşte inima.

14.00  Se reia activitatea.

16.00 Biblioteca se închide. E zi de salariu. Popescu numără în fugă cele 80 de milioane şi se urcă în maşină.

16.30
Se opreşte la un magazin de ceasuri ca să-şi cumpere un Tissot.

17.00 Îşi ia soţia de la şcoală. (E profesoară de fizică la Caragiale). Şi ea a primit salariul, dar e foarte supărată. În loc de 110 milioane a primit 107. Nu înţelege de ce i s-au reţinut trei milioane. Popescu o linişteşte: „Păi ai uitat că se reţin curentul, cablul şi telefoanele mobile direct din salariul tău?!“

18.00 Se întâlnesc la cină, la Marriott, cu familia Ionescu (El medic, ea cercetător). Îşi fac planuri pentru concediul în Saint-Tropez.

20.00
Ajung acasă şi fac duş. Urmăresc apoi, pe Pro Tv, un film bun…

22.00
Urmăresc „Sinteza zilei“. Invitat: Traian Băsescu. Gâdea, Stan şi Ciutacu nu ştiu ce laude să-i mai aducă.

23.00  Era ora când îl urmăreau pe Mircea Badea. „În gura presei“ nu mai există! A fost scoasă de pe post fiindcă totul merge perfect!

23.15 Soţii Popescu fac dragoste.

23.16 Mai fac o dată!

23.30
Noapte bună, Românie ideală!

Citiţi şi pe blogul http://mihaibendeac.ro.

Acest text este un pamflet şi trebuie tratat ca atare.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite