Eric Adams: „Abia aşteptăm să cântăm în România“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Solistul trupei Manowar promite un spectacol-eveniment la Bucureşti, la data de 5 iulie, la B’Estfest Aftershock. Eric Adams (54 de ani) este entuziasmat de primul contact cu fanii din România, mai ales că una dintre piesele de pe noul album are şi o variantă în limba română.

Mai citiţi şi:

 Bucureşti: Trooper cântă pe aceeaşi scenă cu Manowar
 Tentaţiile muzicale ale anului 2009


Adevărul: Povestiţi-mi despre spectacolul din România.


Eric Adams: Abia aşteptăm să cântăm în sfârşit în România, va fi un show fantastic, pentru că este primul nostru spectacol în ţara voastră! Vom cânta piese de pe toate albumele noastre, cele 10 materiale de studio, câte o piesă de pe fiecare album, vom încerca să îi mulţumim pe toţi fanii. Îl vom avea la tobe pe Donny Hamzik.

Este un lucru rar ca fanii să îl audă pe primul nostru baterist, cântând din nou împreună cu Manowar. Nu pot să vă dau toate detaliile, dar pot să vă spun atât: la sfârşitul show-ului va avea loc ceva foarte special.

Ce îmi puteţi spune despre noul album, „Hammer of the Gods“?

Prinde contur minunat până acum. Este un E.P. care conţine melodia „Father“, înregistrată în 16 limbi, inclusiv în română. Există multe piese despre mame, dar aceasta este o piesă despre taţi şi despre iubirea unui copil pentru tatăl său.

Cum a fost să cântaţi în română?

Nu îţi pot spune că a fost uşor. Pentru că în mod clar nu a fost uşor! (râde) Dar ceva care merită nu vine
niciodată fără eforturi. Aşa văd eu viaţa. Am vorbit cu o admiratoare din România, care ne este foarte dragă, am lucrat împreună pe Skype şi ea mă putea vedea în studio, eu o puteam vedea pe ea pe monitor.

Am lucrat câte un vers pe rând şi ea mă corecta în ceea ce priveşte pronunţia anumitor cuvinte, iar eu mă întorceam şi mai cântam o dată şi încă o dată, până reuşeam. O să auziţi un accent american în piesă, dar cred că este o parte din experienţă. Este minunat că am reuşit să facem asta şi nu ştiu alţi cântăreţi americani de heavy metal care să fi făcut acest lucru. Suntem primii care recunosc faptul că fără fani nu existăm.

Alte formaţii îşi tratează fanii cu spatele şi noi nu am putea face asta vreodată, iar fanii ştiu. Dacă vor veni la show, vor auzi un sunet extrem de puternic, nu vor fi distorsiuni, îi vom face să fie mândri de noi. Când veţi vedea Manowar, veţi simţi Manowar! Este un spectacol incredibil şi nu pot să spun că este un concert.

Este un eveniment. Ne dăm inima, sufletul şi sângele, totul este turnat în această interpretare. Şi oferim 150% în fiecare seară. România este deosebită pentru noi, deoarece va fi prima dată când vom cânta acolo. Ne aşteptăm ca fanii să fie cât mai nebuni, iar energia pe care ne-o vor oferi ei, o vom da înapoi.

Sunteţi războinici sau luptaţi pentru pace?

Este o întrebare foarte bună. Vreau ca toată lumea să înţeleagă că atunci când spunem în cântece „război“, „moarte“, vorbim de fapt despre problemele de zi cu zi şi despre lucrurile din viaţa cotidiană. Când ai avut o zi foarte proastă, câteodată te gândeşti: „pur şi simplu nu mai pot să fac asta!“.

Atunci asculţi Manowar şi găseşti eroul din tine, pe care muzica noastră îl scoate la iveală. Şi supravieţuieşti acelei zile, şi începi o alta! Când vorbim despre bătălii, războaie, vorbim despre luptele tale personale. Cum să reuşeşti, cum să devii mai puternic.

Cea mai zgomotoasă trupă din lume

Deţineţi două recorduri Guiness World Records, pentru cea mai zgomotoasă interpretare şi pentru cel mai lung concert heavy metal (cinci ore şi un minut). Vreţi să le depăşiţi?

Nu ştiu ce va aduce viitorul. Nu cred că va învinge cineva recordul zgomotos, noi deja am făcut asta de două ori şi, sincer, nu cred că poate fi cineva mai zgomotos de atât, dar care să aibă în acelaşi timp un sound curat, pur. Cât despre cel mai lung show, cine ştie? Întotdeauna au loc momente magice, nu neapărat în studio, ci şi în interpretări live.

Formaţia Manowar a iniţiat Festivalul Magic Circle. Consideraţi că aţi ajutat artiştii tineri?

Rezultatele sunt foarte bune. Am ajuns deja la al treilea an, estimăm un număr mai mare de spectatori în 2009, pentru că fanii deja ştiu să se aştepte la surprize. Muzică minunată şi fani minunaţi, oriunde ai privi. Festivalul este o petrecere de 24 de ore din 24. Formaţiile cântă şi în camping, fiecare ediţie este ca o reuniune a familiei „metalului“.

Cum a fost colaborarea cu Orson Welles, în anii ’80?

A fost grozav! Orson, la fel ca noi, este un american care nu a avut succes în Statele Unite, până nu a reuşit în Europa. La primul nostru album, în 1982, l-am întrebat dacă nu ar vrea să fie naratorul a două dintre piese, „Dark Avenger“ şi „Defender“. A vrut cu sinceritate să ne ajute în perioada de început a carierei noastre.

Deşi acum nu mai este, în fiecare seară, fiecare fan, inclusiv cei care vor fi la concertul din Bucureşti, îi vor auzi vocea spunând: „Doamnelor şi domnilor, din SUA, aplaudaţi-i pe Manowar!“ Apoi începe show-ul! Şi începe tunetul. Fanii români vor fi martori, în sfârşit, la un concert
Manowar.

Mai aveţi şi alte pasiuni, în afară de muzică?

Chiar am! Eşti prima persoană care mă întreabă asta! Îmi place să vânez. Ştiu că nu este o pasiune populară în Europa, însă eu vânez cu arcul şi săgeata, vânez numai pentru ce voi mânca. Nu contează dacă nu prind nimic, vânătoarea înseamnă pentru mine să fiu în pădure şi să mă bucur de natură.

Tatăl meu m-a învăţat să nu omor ceva, dacă nu am de gând să-l aduc acasă pentru familie şi să-l mănânc. Nu îmi place la fel de mult să mă duc la magazin şi să cumpăr produse conservate, care conţin tot felul de chimicale. Nu vreau să am aşa ceva în corp. Membrii Manowar vor să fie în formă foarte bună.

29 de ani de existenţă

Manowar este o formaţie americană de heavy metal care s-a înfiinţat în 1980, în oraşul Auburn, din statul New York. Principala lor sursă de inspiraţie este mitologia nordică. În 1984, Manowar a fost inclusă în Cartea Recordurilor pentru cel mai zgomotos concert, un record pe care l-au dărâmat deja de două ori. Un alt record omologat este cel mai lung concert de heavy metal, pentru un spectacol din Bulgaria, în 2008, care a durat 5 ore şi 1 minut.

Deşi formaţia nu a avut succes comercial în SUA, are o bază devotată de fani în Europa şi America de Sud. Singurii membri care au rămas din componenţa originală sunt basistul Joey DeMaio şi solistul Eric Adams. Pentru primul album, „Battle Hymns“ („Imnuri de bătălie“), lansat în 1982, Manowar l-a invitat pe cunoscutul actor şi regizor Orson Welles să fie naratorul a două dintre piese, „Dark Avenger“ şi „Defender“.



Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite