Roisin încântă din nou publicul român

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce i-a electrizat pe cei prezenţi la B’Estfest, artista irlandeză Roisin Murphy revine la Bucureşti într-un spectacol ce va avea loc la Sala Polivalentă, pe 5 noiembrie.

Spectacolul live pe care l-a susţinut vara aceasta s-a ridicat peste aşteptări, lucru aprobat chiar de fanii care nu o ascultaseră niciodată pe viu până atunci. Datorită stilului muzical, dar şi celui vestimentar abordat, Roisin este considerată cea mai nonconformistă artistă a momentului. Ea a devenit cunoscută pe scena muzicală în 1994, când a pus bazele, alături de fostul ei coleg Mark, trupei Moloko.

Primul lor album, „Do You Like­ My Tight Sweater”, a fost lansat un an mai târziu, în 1995, material în care au abordat un stil cu influenţe trip-hop, electro şi funk, şi care i-a impus foarte repede pe scena de dance underground. Au urmat alte trei albume, „I Am Not A Doctor”, „Things To Make and Do” şi „Statues”. La finalul turneului de promovare al celui din urmă, trupa s-a destrămat însă, Roisin alegând o carieră solo.

„Ne-am despărţit în termeni amiabili după un turneu de succes. Am dat mâna şi ne-am urat să ne vedem curând, lucru pe care nu l-am mai făcut niciodată. Nu vreau să ştiu ce crede Mike despre primul meu album solo şi nu ştiu nici dacă vrea să ne reunim, eu însă nu vreau”, a declarat Roisin la scurt timp după ce a lansat primul ei material discografic în variantă solo, „Ruby Blue”, în 2005.

Piesa „Ruby Blue”, care a dat şi titlul albumului, a fost inclusă pe coloana sonoră a serialului „Anatomia lui Grey” (difuzat şi în România), iar de aici a fost doar un pas până când Roisin Murphy a ajuns una dintre cele mai apreciate artiste ale momentului.Cel de-al doilea material discografic al ei, „Overpowered”, a fost lansat în 2007.

 În ceea ce priveşte un al treilea album, se ştie că artista de află în negocieri cu casa de discuri EMI, iar Murphy a declarat că lucrează în prezent cu producătorul Seji, care s-a ocupat şi de „Overpowered”, şi că aşteaptă de la el aceeaşi vibraţie „adormit-sintetizată”, pe care a avut-o „Overpowered”. 

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite