VIDEO Robert de Niro, invitat special la Sanremo

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astăzi începe cea de-a 61-a ediţie a festivalului, care se va desfăşura între 15 şi 19 februarie. Actorul american va fi prezent pentru a-şi promova cel mai nou film. Printre celebrităţile internaţionale prezente la eveniment se numără Avril Lavigne şi Take That, în timp ce veterani ca Al Bano şi Anna Oxa vor participa la concursul transmis de Rai Uno.

În ultimii ani, organizatorii italieni au mizat pe nume mari internaţionale pentru a da un aer proaspăt veteranului festival. Vedetele invitate fac parte din sfera artistică, însă nu neapărat din lumea cântecului, astfel că prezenţa lui Robert de Niro la Sanremo 2011 nu ar trebui să surprindă pe nimeni. Starul american de origine italiană îşi va promova cel mai recent film, „Manuale d'amore 3", şi va fi prezent la Sanremo în ultima seară a festivalului, pe 19 februarie.

Pelicula este regizată de italianul Giovanni Veronesi, iar din distribuţie mai fac parte Monica Bellucci (despre care se zvoneşte că ar putea fi şi ea prezentă la gală, alături de Robert De Niro) şi Michele Placido. Ceilalţi invitaţi, cântăreaţa canadiană Avril Lavigne şi trupa britanică Take That, vor susţine momente artistice în afara concursului.

La peste şase decenii de la prima ediţie, festivalul reprezintă o miză atât pentru cântăreţii debutanţi, cât şi pentru artiştii consacraţi ai Italiei. Astfel, nici în acest an nu vor lipsi din competiţie nume mari precum Al Bano, Anna Oxa şi Anna Tatangelo. Evenimentul va fi prezentat de un alt monstru sacru al cântecului italian, Gianni Morandi, iar una dintre coprezentatoare va fi modelul italian Elisabeta Canalis, iubita actorului George Clooney.

O atracţie pentru italieni şi străini

image

Gianni Morandi, prezentatorul festivalului şi Elisabeta Canalis, una dintre coprezentatoare Foto: Guliver getty,Afp

Desfăşurat la Teatrul Ariston din orăşelul Sanremo, care are o populaţie de numai 57.000 de locuitori, festivalul a fost de-a lungul timpului o rampă de lansare pentru artiştii italieni. Printre cei care au câştigat concursul se numără legende ale muzicii italiene precum Domenico Modugno, Adriano Celentano, Toto Cutugno, Eros Ramazzotti, Al Bano şi Romina Power, Ricchi e Poveri, Laura Pausini şi Andrea Bocceli, însă nu puţini au fost cântăreţii străini care au urcat pe scenă, pentru diverse duete: Louis Armstrong, Connie Francis, Dalida, Stevie Wonder.

Totodată, evenimentul a fost modelul după care s-a creat Eurovision Song Contest, în 1956. Timp de mulţi ani, Festivalul de la Sanremo a reprezentat şi selecţia naţională italiană pentru Eurovision. Italia, care revine anul acesta la Eurovision, îşi va alege reprezentantul din rândul concurenţilor de la Sanremo, însă oficialii au precizat că nu este neapărat necesar ca acesta să fie chiar câştigătorul trofeului. Printre cele mai cunoscute hituri lansate la festival - chiar dacă unele dintre ele nu au câştigat concursul - se numără „Nel blu dipinto di blu (Volare)" şi „Ciao, ciao, bambina", interpretate de Domenico Modugno şi Johnny Dorelli, „Felicita" (Al Bano şi Romina Power) şi „Solo noi" (Toto Cutugno).

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite