VIDEO Reunire pentru fani, faimă şi bani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hi-Q s-a reunit după 7 ani
Hi-Q s-a reunit după 7 ani

Take That şi Hi-Q sunt cele mai recente trupe care încearcă să reuşească din nou în muzică. Capitole aparent încheiate din istoria muzicii se redeschid după ani: trupele de succes visează din nou la gloria şi la banii de odinioară.

Atunci când descoperă că viaţa şi cariera pe cont propriu nu sunt atât de uşoară, membrii vechilor formaţii se reunesc, de cele mai multe ori pentru un album şi pentru un turneu, care să le asigure o viaţă liniştită la pensie. Pe scena internaţională nu mai este de mult o practică inovatoare.

După despărţiri cu cântec, scandaluri mediatice, acuze şi reproşuri, cumva, membrii unei formaţii dezmembrate reuşesc să se regăsească, să înregistreze un album sau să compileze un „Greatest Hits" şi apoi să pornească într-un turneu de dragul „vremurilor de altădată". Foarte puţine formaţii „peticite" după despărţire rezistă dincolo de turneul de reunire.

Săptămâna trecută, formaţia Hi-Q a făcut un anunţ la care nu se aştepta nimeni: Mihai Sturzu şi Florin Grozea şi-au reunit destinele artistice cu Dana Nălbaru, la şapte ani de la plecarea ei din trupă, timp în care formaţia a mai avut două soliste, Nicoleta şi Anya. Cei trei membri reuniţi au spus că plănuiau o revenire încă de acum un an şi jumătate.

„Considerăm că această perioadă a fost o vacanţă mai lungă. Mi-au lipsit băieţii în toţi aceşti ani, sunt parte din mine", spunea Nălbaru săptămâna trecută. Momentan nu se pot face pronosticuri referitoare la viitorul formaţiei. Cei trei au înregistrat deja o piesă, numită, cu mesaj, „Încă o dată".

Hi-Q - Încă o dată


Take That, o reîntâlnire de succes

În 1995, temperamentalul Robbie Williams îi părăsea pe colegii lui, Gary Barlow, Mark Owen, Howard Donald şi Jason Orange, după cinci ani de cântat împreună. ­Williams a reuşit solo încă de la primul single - un cover după piesa „Freedom" a lui George Michael. Take That s-a destrămat în 1996. În acest timp, Owen şi Barlow au lansat albume solo, care nici nu s-au apropiat de succesul trupei, în timp ce Williams a scos hit după hit.

Tânjind după gloria pierdută, Take That s-a reunit în 2005, fără Robbie Williams iniţial, lansând un CD cu cele mai mari hituri ale trupei şi o singură piesă nouă. Formaţia a reuşit să rămână în muzică şi recent l-au primit cu braţele larg deschise pe „fiul risipitor" Robbie Williams.

Astfel, săptămâna trecută, atunci când trupa reunită 100% a anunţat un turneu internaţional, cu show-uri în Marea Britanie, Danemarca, Olanda şi Germania, fanii au reacţionat pozitiv şi au cumpărat un număr-record de bilete: 1 milion în doar o zi. Cei cinci sunt încântaţi să fie din nou împreună - sau cel puţin aşa par - şi au lansat recent o piesă nouă, numită „The Flood".

Take That - The Flood


„Ne reunim când va îngheţa iadul"

Take That, în formulă completă pentru prima oară în 14 ani



Istoria muzicii este plină de reuniuni surprinzătoare, mai ales atunci când vine vorba de formaţii ale căror foşti membri nu se suportă. Formaţia The Eagles, de exemplu, autoare a celebrului hit „Hotel California", s-a destrămat ­violent în 1980, din cauza certurilor dintre Glenn Frey şi Don Felder. Acesta din urmă a spus că formaţia se va reuni „atunci când va îngheţa iadul". 14 ani mai târziu, The Eagles s-au întors în muzică şi au lansat un album numit chiar „Hell Freezes Over" („A îngheţat iadul"), în onoarea „pactului" încălcat.

Cu formaţia The Police a fost şi mai rău. Destrămată oficial în 1986 şi cu Sting devenit unul dintre cei mai importanţi artişti, pe cont propriu, trupa a fost „reasamblată" în 2007, pentru un turneu cu încasări de 350 de milioane de dolari (al treilea ca profit din istorie), deşi membrii săi promiseseră să nu se reunească vreodată.

Însă relaţiile dintre Sting şi foştii colegi nu se îmbunătăţiseră deloc. În timpul unei repetiţii, toboşarul Steve Copeland i-a spus lui Sting: „Nici să nu te uiţi în ochii mei, dar mai ales să nu mai faci vreo sugestie despre cum ar trebui să cânt la tobe", Replica a fost completată cu o înjurătură.

Din nou Girl Power

Spice Girls s-au reunit în 2007, pentru un turneu, la doar doi ani după despărţire. Mel C. declarase că nu se va împăca vreodată cu colegele ei. În urma certurilor din formaţie se îmbolnăvise de depresie. Între timp s-a răzgândit, spre fericirea fanilor, iar întregul turneu
a fost sold-out.

Take That, în formulă completă pentru prima oară în 14 ani
Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite