Raluca Moianu: „Nu am pretenţii de Cupidon“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Luni, 21 martie, prezentatoarea revine la TVR ca gazdă a show-ului „Perechea potrivită“. Timp de opt ani, ea a realizat la postul public emisiunea de succes „Iartă-mă“. Pentru Raluca Moianu, graniţele nu au existat niciodată. Nici cele geografice, nici cele pe care le-a trecut când a migrat de la radio în televiziune, şi invers.

Raluca Moianu  jpeg

„Adevărul": Cum ai simţit absenţa televiziunii?

Raluca Moianu:
Au fost, practic, doi ani şi jumătate. Mi-a prins bine. Cine are un copil mic şi două joburi înţelege. Fiica mea, Mara, are 6 ani. Face balet, pictează, joacă tenis, în vacanţe merge la schi. Este genul de persoană foarte hotărâtă, eu pot doar să-i ofer diverse lucuri. În această perioadă mi-am făcut programul încât să am timp şi pentru ea. Mă sculam la 5.00 dimineaţa să merg la radio - şi la Gold FM, şi la Magic a fost la fel - pentru ca după-amiaza să fiu cu ea.

Revenirea la TVR a fost o decizie unilaterală sau ai fost chemată?

Cred că până la urmă te trage aţa către lucrurile acestea. A existat dorinţa televiziunii, dar a existat şi multă deschidere din partea mea.

Cum şi-au pus amprenta cei opt ani de „Iartă-mă" asupra ta?

„Iartă-mă" era un format Endemol, succesul lui fusese testat. Şi astăzi, oamenii mă identifică cu el şi mă strigă pe stradă. Au fost ani frumoşi, am cunoscut România profundă. Întotdeauna am spus că este mult mai greu să stai de vorbă cu oameni obişnuiţi decât cu persoane publice. Au fost situaţii în care mi-au dat lacrimile. Acum va fi alt tip de bucurie, dacă oamenii îşi vor găsi perechea în timpul emisiunii. „Iartă-mă" a fost o etapă care m-a maturizat, am înţeles care sunt problemele în societatea românească. Acum am şansa unui nou început. „Perechea potrivită" este un format autohton, o emisiune de dating în care trei bărbaţi şi trei femei se întâlnesc timp de trei zile ca să se cunoască. Este un format de acces prime time, fără pretenţii de prime time. O emisiune în direct, de la ora 17.00, la TVR 1 - luni, marţi, miercuri. A-ţi găsi perechea potrivită în trei zile înseamnă să existe o atracţie şi să dai şansă relaţiei. Înscrierile se fac pe site. Sunt mulţi oameni dornici să-şi găsească jumătatea.

Poate te vor pune şi naşă la cununie!

Sper să nu (râde). Nu am pretenţii de Cupidon, vreau să fiu doar gazda emisiunii şi voi încerca să-i ajut. Nici vorbă ca eu să trag vreo săgeată!

Ai debutat în televiziune la SOTI, de unde mulţi au migrat către Pro TV. Tu nu. De ce?

Pentru că eu mă consider om de radio. SOTI a fost un al doilea job, acolo prezentam topul radioului. Televiziunea, la momentul res-pectiv, era un fel de joacă. Dar la radio mă simţeam acasă.

Şi acum este la fel?

Între timp, lucrurile s-au schimbat.  Am oscilat, am avut perioade în care am renunţat la radio şi am lucrat în televiziune, când eram însărcinată. M-am întors în radio când fiica mea a împlinit un an. Dar am reuşit să menţin un echilibru. Le iubesc la fel de mult pe amândouă.

Cu un tată diplomat, ai avut o copilărie atipică. A fost acest lucru o şansă?

Toată copilăria mea am stat la Bogota. Acolo m-am trezit, practic. Am spus că în venele mele curg ritmuri latino-americane. Am avut şansa să mă dea mama la Colegiul Francez şi să învăţ şi spaniolă, şi franceză. În România am învăţat engleză şi rusă. Am avut şansa să privesc lumea cu alţi ochi. Pentru mine, graniţele nu au existat niciodată. Mama m-a făcut să-mi doresc să călătoresc şi, când merg la Madrid, să nu mă opresc la mall, ci la Prado. Aşa am fost crescută. Nu e meritul meu. Aşa sunt şi acum, de aceea nu prea sunt văzută la serate mondene şi nu pun preţ pe poşete de firmă. Dacă mi-aş arăta poşeta, pentru revistele colorate aş fi un subiect, dar nu cred că mi-ar aduce mai mult rating.

Obiective?

Aş vrea să fac interviuri cu personalităţi internaţionale, să pot vorbi toate limbile pe care le cunosc. Probabil mi s-a deschis gustul când am făcut un interviu pentru radio cu Jacques Yves Cousteau. De atunci, lucrurile s-au legat. Am făcut interviuri cu Amanda Lear, Azucar Moreno, Ricky Martin, Joaquin Cortez. Am fost fascinată de aceste personaje.

Radio şi televiziune

Raluca Moianu s-a născut la Bucureşti (la 24.07 1969), dar a crescut în America de Sud, ca fiică de diplomat. Acolo a urmat cursurile colegiului francez „Louis Pasteur", apoi, întoarsă în ţară, Liceul „Sf. Sava" şi a absolvit Facultatea de Chimie din cadrul Universităţii Bucureşti. A absolvit Şcoala de Radiojurnalism BBC şi şi-a început cariera la Radio Contact (1994), unde a fost director de programe 10 ani. Primul pas în TV l-a făcut la Soti. În paralel cu radioul, a lucrat la programele pentru copii de la TVR. Din 2000 a prezentat, la TVR, „Iartă-mă". În 2006 a pus umărul la lansarea Magic FM, unde a fost director de programe până în 2008, când a participat la crearea unui radio nou, Gold FM.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite