Radioul naşte vedete pentru micul ecran

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Au debutat în eter, iar acum îi vedem aproape zilnic la televizor moderând emisiuni

Buzdugan şi Morar, Huidu şi Găinuşă sau Gabi Jugaru sunt doar câteva vedete care, înainte să ajungă la televizor, au avut ca ocupaţie principală radioul. Deşi au cunoscut succesul şi în televiziune, niciunul dintre ei nu vrea să renunţe la microbul care îi leagă: radioul.

Un caz reprezentativ de transfer radio-tv este cel al lui Mihai Morar şi Daniel Buzdugan, care au avut un mare succes la radio şi au trecut la televiziune într-un mod firesc, fiindcă publicul îi plăcea şi îi cunoştea deja.

„Am transferat energia de la Radio 21 din Dimineaţa deMentă în emisiunea «Răi da’ buni» de la Antena 2. Nu flirtez cu camera, nu mă joc, sunt tot eu, aşa cum sunt şi la radio”, declară Morar pentru „Adevărul”.
”Prefer radioul, categoric, mă simt acasă la radio. Nu există alt «pentru că», pur şi simplu radioul este casa mea şi ceea ce mă reprezintă”, completează vedeta Antenei 2.

Pentru Daniel Buzdugan, radioul şi televiziunea se îmbină foarte bine. „Am ajuns în tv... nu ştiu... natural. Aşa a venit. Iar la Divertis m-a chemat Toni Grecu, pentru că m-a auzit, m-a plăcut şi a crezut în mine”, spune Buzdugan. Vedeta din grupul Divertis spune că nu ar putea renunţa niciodată la radio. „Îmi place adrenalina asta a directului, îmi place echipa pe care o fac cu Mihai Morar, îmi place feedbackul instantaneu pe  care îl primim de la ascultători... îmi place. Radioul e viu şi asta mă atrage cel mai mult”, declară autorul Farselor lui Buzdugan.

De la politic la monden


Anca Florea, noua prezentatoare a emisiunii mondene „VDTV” de la Antena 3, şi-a început activitatea în media încă din anii studenţiei: „Eram studentă la medicină şi mă jucam de-a radioul”, de­clară ea pentru „Adevărul”. Prima persoană care i-a sugerat să dea căştile cu microfon pe lavalieră a fost Iosif Sava: „Eram colegi la Radio România Actualităţi şi, după fiecare emisiune, când ne întâlneam pe culoar, schimbam impresii legate de cum a ieşit. La un moment dat, el îmi spune: Ai făcut tot ceea ce se putea în radio, acum, locul tău este la tv”, spune Anca.

Prima emisiune la televiziune a fost „100 grade C”, un format de sinteză politică. Când a fost să preia cârma emisiunii „VDTV”, a avut ceva emoţii, dar au dispărut odată cu cea de-a doua zi de transmisie, când s-a constatat că audienţele au fost ridicate simţitor.

Şerban Huidu şi Mihai Găinuşă, unul dintre cele mai cunoscute cupluri din media, s-au angajat la radio în anul 1995. Doi ani mai târziu, cei doi apar pe micile ecrane la Prima TV, cu emisiunea „Cronica Cârcotaşului”, devenită „Cronica Cârcotaşilor”, unde au inventat cele mai trăsnite expresii şi porecle, precum „ruşinică, ruşinică” sau „Sandra Efectiv Stoicescu”. În acelaşi timp, cei doi prezentatori „cârcotesc” şi pe la Kiss FM.

Shukaru, pe calea undelor

Gabi Jugaru a început să lucreze la Radio Vox T, în Iaşi, în anul 1990, după care le-a luat pe toate la rând! A făcut multe spectacole de umor şi tot felul de prezentări, dar şi interviuri stradale cu capcane lingvistice. În 2006, aruncă undele în aer la ProFM, apoi bate palma cu Alex Dima pentru emisiunea „Vedere de pe bloc“. Astăzi, Gabi realizează ”Jugaru Shukaru” la Pro TV.

Vedete



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite