Rachel McAdams: „Lucrez la filme care îmi vorbesc“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Eroina din „Matinal cu scandal“, care are premiera vineri, povesteşte despre film într-un interviu oferit de distribuitorul RoImage. În film, McAdams o joacă pe Becky, producătoarea unui matinal TV, care are mult de furcă cu cei doi prezentatori, interpretaţi de Harrison Ford şi Diane Keaton.

Citiţi şi Harrison Ford: „Lucrez la departamentul de sărituri şi căzături“

În „Matinal cu scandal“, personajul tău, Becky, este o producătoare TV ambiţioasă, dar ameţită. Cum o vezi tu?
Mi-a plăcut instantaneu de ea atunci când am citit scenariul. E împrăştiată, ameţită, puţin nebună, şi trebuie să jongleze cu tot ce presupune o emisiune TV. Mi-a plăcut această juxtapunere. Şi faptul că ea e persoana din culise, dar cu un character puternic.

Te identifici cu ambiţiile ei, în ceea ce priveşte cariera ta?
Cu siguranţă. Mai ales cu sentimentul că ai prima şansă la un serviciu de vis şi atunci ştii că trebuie să-ţi iasă bine. Sau sentimentul că, dacă nu-ţi iese, nu vei mai avea o a doua şansă. Mulţi oameni îşi încep carierele aşa.

Care crezi că a fost prima ta mare şansă?
Pentru mine, serialul TV pentru copii în care am jucat, „The Famous Jett Jackson“. Era un rol episodic, am lucrat trei zile, dar m-am gândit: „Ăsta e momentul meu!“. Aveam 21-22 de ani atunci.

Ştiai că vei juca alături de Harrison Ford şi Diane Keaton atunci când ai semnat pentru „Matinal cu scandal“?
Ştiam că Harrison era implicat şi acesta a fost unul dintre marile motive pentru care am acceptat rolul. Ştiam că va fi grozav în rol. Nu l-am mai văzut în acest registru de ceva timp şi ne aminteşte cât de amuzant este. Are un simţ al umorului foarte sec, perfect pentru personajul lui. De asemenea, era şi foarte vulnerabil, iar eu nu mă aşteptam să-l văd atât de expus şi de sincer.

Semeni cu Becky în ceea ce priveşte planul pentru cariera ei?
Nu, deloc. Bănuiesc că n-am deloc un plan. Lucrez la filme care „îmi vorbesc“ şi nu pot explica de ce unele lucruri „sar“ pur şi simplu de pe pagină şi altele nu. Câteodată este vorba despre momentul din viaţa ta în care apar şi dacă ai fi citit scenariul în urmă cu un an, nici nu ţi-ar fi trecut prin cap să le faci. Eu îmi aleg proiectele după o poveste bună, un rol bun, un regizor bun şi oameni buni din distribuţie.

Te-ai gândit vreodată să renunţi la actorie?
Chiar nu ştiu. M-am confruntat cu respingere şi încă mă mai confrunt, dar nu mă face să vreau să fug. E înţepător! Nu e un sentiment plăcut să fii respins, dar trebuie să te ridici şi să încerci din nou.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite