FOTO/VIDEO Academia de Film "Pygmalion" o caută pe Hannah Montana de România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Într-o ţară în care succesul este asociat cu apariţia pe sticlă, părinţii dau năvală să-şi facă copiii vedete de televiziune şi film. Academia de Film "Pygmalion" este una din opţiunile părinţilor atunci când se gândesc la viitorul copiilor lor. Un exemplu este chiar cântăreţul Adrian Minune care şi-a înscris fata, în vârstă de 13 ani, la cursurile Academiei.

Asemenea studiourilor Disney care realizează producţii pentru copii, "Pygmalion" vrea să realizeze un produs care să se ridice la nivelul Hannah Montana.

Iulian Dârlău, director, regizor şi producător al Academiei de Film "Pygmalion", este originar din Bacău şi de aproape zece ani face filme pentru copii. Deşi la început organiza cursuri de modeling pentru copii şi a lansat în lumea artistică fete ca Anamaria Cioboată, Iuliana Simionică sau Ioana Deneş care au ajuns modele cunoscute peste hotare, Iulian şi-a dorit să deschidă o şcoală de actorie.

Citeşte şi
Braşov: Andrei Tătar, actor la numai 11 ani (GALERIE FOTO)


Gulliver în Ţara Piticilor

Astfel, a luat naştere în 2002 Academia de Film "Pygmalion" care are încă de la început filiale în aproape toate oraşele mari din ţară.

"Trebuie în primul rând să te gândeşti la satisfacţia pe care i-o dai celui care vine la tine, altfel nu ai cum să progresezi. Când am pus eu bazele acestei şcoli, visul unui copil era să prezinte moda, iar după ce au apărut serialele de televiziune româneşti toţii tinerii voiau să devină actori", povesteşte Iulian despre începuturile proiectului său.

image

"Copiii trebuie să ştie că actoria nu este o meserie pe care o înveţi în doi-trei ani şi pe urmă te angajezi. Esenţial este să-ţi cultivi talentul jucând în piese de teatru sau seriale TV", explică Iulian.

Selecţia este făcută de actriţa Stela Popescu

Preselecţiile se organizează periodic şi sunt anunţate din timp. Aşa se face că la ultima preselecţie care a avut loc la Galaţi au venit 182 de copii doritori să urmeze cursurile Academiei de Film "Pygmalion".

Selecţia este făcută de actriţa Stela Popescu, invitată în calitate de preşedinte de onoare. "Ea este singura care are o părere de spus despre calităţile, valoarea sau nonvaloarea unui copil", spune directorul Academiei de Film.

Selecţia copiilor se face în funcţie de spontaneitate, stăpânire de sine pe şcenă şi frumuseţe: "Trebuie să aibă ceva frumos, interesant. Copii de 7-10 ani sunt foarte expresivi şi de obicei la preselecţii sunt îmbrăcaţi tematic".

Pentru preselecţie copiii trebuie să pregătească un moment artistic în funcţie de vârsta fiecăruia care constă în recitarea unei poezii sau un monolog.

image

Fiecare copil are filmuleţul lui

La nivel naţional, Iulian Dârlău organizează preselecţii şi cursuri în zece oraşe din toată ţara unde are spaţii închiriate în şcoli, licee sau case de cultură. La cursuri se fac noţiuni generale de actorie, improvizaţie, dicţie şi expresivitate. Iar cursul se finalizează cu un examen şi un film de scurt metraj pentru fiecare copil. Examenul constă într-o evaluare a modului în care fiecare copil interpretează rolul pe care l-a avut de jucat în scurt metraj, evaluare este realizată de actriţa Stela Popescu.

În prima etapă, durata cursului este de opt săptămâni, iar la final se filmează. Dacă copiii doresc mai multe filmuleţe durata cursului este de 12 săptămâni şi se încheie cu două producţii televizate.

A doua etapă se întinde pe o perioadă de mai mulţi ani şi presupune realizarea unui serial de televiziune asemenea producţiei "Misterul Sofiei - Prima telenovelă pentru copii din România".

Una dintre eleve, fata lui Adrian Minune

Costurile unui curs ajunge la 100 de lei pe lună pentru pregătire, plus taxă de examen şi taxa de filmare. În total, costurile ajung la aproximativ 100 de euro.

"Avem taxe la fel pentru toată lumea. Un exemplu frumos a fost la Craiova, unde am filmat câteva scene din telenovela "Misterul Sofiei". Tatăl actriţei principale, Adrian Minune, a venit într-un Audi Q7, iar tatăl actorului principal, taximetrist de meserie, a venit cu maşina firmei la care era angajat. Au parcat unul lângă altul, părinţii s-au salutat, iar copiii au plecat să joace împreună", îşi aminteşte Iulian.

Vrem să colaborăm cu mai multe televiziuni

"Diferenţa dintre noi şi alţii producători este că Academia Pygmalion instruieşte copiii pentru rolurile televizate. Suntem singurii care lucrăm astfel cu copiii şi care le asigură la finalul cursurilor un film cu reprezentaţie proprie ce va apărea pe micile ecrane. La OTV avem un program permanent, încă din anul 2009, unde sâmbătă dimineaţa difuzăm producţii cu toţi copiii care au absolvit cursurile noastre, se numeşte "Vedete de cinema", povesteşte Iulian.

image

"Misterul Sofiei - Prima telenovelă pentru copii din România"


Proiecte de viitor

Academia de Film poartă discuţii cu mai multe televiziuni pentru promovarea filmuleţelor. De asemenea," dorim să concepem producţii de tip "Pilula VOUĂ" sau "Camera de Râs" pentru copii. Acestea sunt deocamdată în faza de producţie."

"De curând, am reuşit să încheiem şi un contract pentru studiouri profesionale în care să filmăm", spune mândru Iulian.

Până în prezent, Iulian a realizat sute de scurt-metraje pentru micuţi şi prima telenovelă pentru copii din România, "Misterul Sofiei". Academia de Film "Pygmalion" are aproximativ 150 de absolvenţi în fiecare an, care joacă acum în spoturi publicitare sau în alte producţii televizate.

VIDEO

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite