VIDEO Procesul dintre Florin Chilian şi Ministerul Culturii se va rejudeca

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Chilian
Florin Chilian

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis astăzi recursul făcut de Florin Chilian împotriva deciziei Curţii de Apel Bucureşti prin care i s-au acordat 10.000 de euro pentru încălcarea drepturilor de autor ale melodiei "Zece" şi a dispus rejudecarea cauzei.

"Admite recursul declarat de reclamant, casează în parte decizia numai în ceea ce priveşte dispoziţiile referitoare la cuantumul despăgubirilor şi trimite cauza spre rejudecare pe acest aspect la aceeaşi curte de apel", precizează decizia de vineri a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Cum cea care a judecat procesul a fost Curtea de Apel Bucureşti, dosarul se întoarce la aceeaşi curte pentru a fi rejudecat, dar numai în privinţa sumei pe care ministerul trebuie să i-o achite lui Chilian pentru încălcarea drepturilor de autor asupra melodiei "Zece".

Pe de altă parte, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, a menţinut celelalte dispoziţii ale Curţii de Apel Bucureşti şi a respins ca nefondat recursul declarat de Ministerul Culturii şi Cultelor.

Florin Chilian a declarat, pe contul său de Facebook, că suspectează Ministerul Culturii şi Cultelor că ar fi decontat nouă milioane de euro pentru piesa "Zece", dar că actele ar fi fost distruse.

Reamintim că anul trecut în luna martie, după ce mai bine de doi ani s-a judecat cu Ministerul Culturii, Curtea de Apel Bucureşti îi recunoştea lui Florin Chilian dreptul de autor pentru piesa "Zece", folosită în 2005 fără acordul său într-o campanie de încurajare a lecturii.

Deşi artistul a cerut ca iniţial ca despăgubire suma de un milion de euro, Curtea de Apel Bucureşti i-a acordat ca daune 10.000 de euro. Printre probele pe care Florin Chilian le-a prezentat în proces au fost şi copiile unor cotracte ale ministerului încheiate pentru drepturi de autor, contracte în valoare de un milion şi respectiv cinci milioane de euro.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite