Prima grădină verticală din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bucureştiul va găzdui prima grădină verticală din România, construită sub formă de arcă de organizaţia Ecotic.

Arca Verde urmează să fie simbolul competiţiei „Gala premiilor pentru un mediu curat", care va reuni cele mai importante proiecte dedicate salvării mediului, desfăşurate în 2010 de către organizaţii, instituţii şi companii. „Dorim să facem din Arca Verde Ecotic un loc de întâlnire, un loc de destindere prin care oraşul să comunice cu oamenii prin cele mai nebănuite forme artistice şi sociale", a declarat Valentin Negoiţă, preşedintele organizaţiei.

Arca Verde, aflată în curs de amenajare pe Bulevardul Unirii, în faţa viitoarei Biblioteci Naţionale, va fi finalizată în jurul datei de 10 octombrie. Construcţia va avea o lungime de 20 de metri, o lăţime de 6 metri şi o înălţime de 6,5 metri. Suprafaţa plantată desfăşurată va fi de aproximativ 200 de metri pătraţi. Întreaga grădină verticală, ce va fi verde pe tot parcursul anului, va cântări aproximativ 50 de tone, incluzând structura din metal inoxidabil, pământul, diferitele specii de plante, membrana din pâslă specială, sistemul de irigaţii şi de fertilizare.

Inventar al „iniţiativelor verzi"

Grădina verticală ce va plasa Bucureştiul în galeria marilor oraşe ale lumii care au amenajate astfel de spaţii este realizată cu sprijinul Primăriei Sectorului 3, care a pus la dispoziţie spaţiul necesar şi care o va prelua în administrare şi întreţinere.

„La final de an, este binevenită o acţiune care, practic, este menită să inventarieze «demersurile, iniţiativele verzi» din România," a declarat László Borbély, Ministrul Mediului şi Pădurilor. Proiectul a fost creat de agenţia de comunicare „The Secret Service", care îl pune în practică împreună cu specialişti din proiectare tehnică (Kemfort Industries), construcţii (Urban Elements), horticultură şi peisagistică (GD Atelier de Peisagistică).

Expusă publicului larg

Toate proiectele înscrise în competiţia „Gala premiilor pentru un mediu curat" vor fi expuse publicului larg pe Arca Verde, care exprimă principiile care definesc evenimentul, aflat, anul acesta, la a doua ediţie.Organizaţiile, instituţiile şi companiile îşi vor putea înscrie campaniile în competiţie în perioada octombrie -noiembrie 2010, decernarea premiilor urmând să aibă loc la începutul lunii decembrie.Evoluţia lucrărilor, precum şi rezultatul final al acestora pot fi urmărite pe site-ul dedicat Galei, www.PremiilePentruMediu.ro.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite