De ce nu a supravieţuit Prigoană jr

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Darius Eduard, copilul Adrianei Bahmuţeanu, a decedat la trei săptămâni, la Polizu. Deşi Adriana Bahmuţeanu a declarat în repetate rânduri că starea micuţului se îmbunătăţeşte pe zi ce trece, copilul născut prematur nu a reuşit să supravieţuiască.

Deşi micuţul Darius Eduard a trecut cu bine peste primele zece zile din viaţă, considerate perioada critică pentru un bebeluş născut prematur, şi deşi a fost stabilizat din punct de vedere respirator, acesta nu a reuşit să supravieţuiască.

„Teroretic, primele zece zile sunt foarte importante pentru viaţa unui prematur, pentru că în aceste zile pierde 10% din greutate. În ceea ce-l priveşte pe cel mic, cred că a fost vorba de o imaturitate pluriorganică“, declară doctorul Bogdan Marinescu, explicând că organele micuţului erau insuficient dezvoltate.

„Din ce ştiu eu, bebeluşul Adrianei s-a adaptat bine respirator, dar a fost vorba de fragilitatea celorlalte organe. Imunitatea copiilor este extrem de scăzută, pot apărea complicaţii infecţioase, indiferent de condiţiile de strictă securitate şi sterilitate“. „Clinica de neonatologie de la Polizu reprezintă vârful neonatologiei din România. Dacă ei nu au reuşit să-l salveze, probabil că nu s-a putut face mai mult“, conchide Bogdan Marinescu.

Serclaj nereuşit

Adriana Bahmuţeanu (35 de ani) a avut multe probleme în perioada în care a fost însărcinată cu micuţul Darius Eduard. Gravidă în patru luni, prezentatoarea TV s-a internat de urgenţă, în luna februarie a acestui an, pentru că avea dureri abdominale puternice şi hemoragie. Adriana a spus, în acea perioadă, că a suferit o cădere fizică, datorată oboselii acumulate la filmările pentru emisiunea ei.

Medicii i-au recomandat cel puţin o săptămână de repaus total, pentru a-şi asigura liniştea sarcinii şi pentru a exclude riscul unui avort spontan. La 13 mai, soţia lui Prigoană a suferit o intervenţie chirurgicală numită serclaj, considerată de către medici o măsură preventivă în cazul unei naşteri premature.

 „Nu este o intervenţie de risc, ci este una menită să conserve sarcina“, explică doctorul Bogdan Marinescu. „Se însăilează un fir de nailon pe mucoasa colului uterin, cât mai sus, se înnoadă“, descrie acesta metoda prin care se încearcă reţinerea fătului în sacul placentar. Operaţia de serclaj presupune repaus la pat şi odihnă, în poziţie orizontală, mai ales după a cincea lună.

O sarcină grea

La 27 mai, medicii au hotărât să o opereze de urgenţă pe Adriana Bahmuţeanu, pentru a salva viaţa copilui, dar şi a mamei. Darius Eduard, care cântărea numai 700 de grame, a fost adus pe lume prin cezariană. Acesta a fost incubat imediat, pentru a fi stabilizat din punct de vedere respirator şi, de curând, a fost botezat la spital.

S-a speculat că naşterea prematură a copilului Adrianei Bahmuţeanu s-a datorat stresului acumulat în viaţa de zi cu zi. Marinescu menţionează existenţa altor factori distubatori ai sarcinii, precum „agitaţia, stresul, dar şi factorii meteorologici“.  Acesteia îi fusese descoperit un fibrom, care, se pare, s-a numărat printre cauzele naşterii premature. „Fibromul are legătură cu declanşarea contracţiilor“, spune doctorul Bogdan Marinescu.

Perioadă tumultuoasă

Sarcina Adrianei Bahmuţeanu nu a fost lipsită de scandaluri şi conflicte. Scandalul pe care soţia lui Prigoană l-a avut cu transsexualul Naomi (scandal soldat cu o amendă de la CNA) a fost începutul unei perioade zbuciumate pentru aceasta. A urmat cearta cu Mihaela Rădulescu, atunci începând un schimb de replici între cele două.

Scandalul provocat de concedierea asistentei Adrianei, Andreea Tonciu, a avut parte de replici consistente din partea vedetei TV: „Andreea e o paraşută“.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite