Premianta Lady Gaga

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lady Gaga a fost ­recompensată cu trei premii la MTV Europe Music Awards
Lady Gaga a fost ­recompensată cu trei premii la MTV Europe Music Awards

Controversata cântăreaţă a fost vedeta galei MTV Europe Music Awards 2010, eveniment care a avut loc duminică seară, la Madrid. După ce în 2009 Gaga lua premiul pentru Cel mai bun debut, la ediţia din acest an a câştigat trei trofee: Cea mai bună artistă, Cel mai bun cântec şi Cea mai bună artistă pop.

Când Lady Gaga era doar o fetiţă, cânta hiturile lui Michael Jackson şi ale lui Cyndi Lauper lângă un magnetofon de plastic şi se răsfăţa dansând în braţele tatălui ei pe melodiile titanilor de la Beatles ori Rolling Stones. Astăzi, americanca de origine italiană, în vârstă de 24 de ani, a devenit aproape la fel de celebră ca şi idolii ei din copilărie.

Premiile câştigate de Gaga de la debutul în industria muzicală, odată cu lansarea albumului „The Fame", în 2008, nu pot fi numărate pe degete. Numai în cadrul galei MTV Video Music Awards 2010, care s-a desfăşurat în luna septembrie, Lady Gaga a fost nominalizată la 13 categorii şi a reuşit să îşi adjudece opt trofee, cele mai multe pentru videoclipul piesei „Bad Romance". Prin urmare, nu mai e o surpriză pentru nimeni faptul că tânăra artistă s-a impus şi la premiile muzicale europene, acordate duminică seară de MTV.

Katy Perry Foto: Reuters

Katy Perry Foto: Reuters

Nominalizată la cinci secţiuni, Gaga a câştigat premii pentru trei dintre ele: Cea mai bună cântăreaţă, Cea mai bună cântăreaţă pop şi Cel mai bun cântec, piesa „Bad Romance". Astfel, ea a devansat-o pe Katy Perry (25 de ani), cealaltă mare favorită a galei, nominalizată tot la cinci categorii. Perry a fost răsplătită cu un singur trofeu pentru Cel mai bun videoclip al anului ­„California Gurls". De asemenea, cântăreţele Shakira şi Rihanna au fost nominalizate la categoria cea mai bună artistă.

Rihanna Foto: Reuters

Rihanna Foto: Reuters

Colecţie de trofee

Deşi nu a putut să-şi ridice personal premiile pentru că a avut programat un concert în Budapesta, Lady Gaga a mulţumit fanilor săi prin intermediul unui mesaj video transmis live. În palmaresul lui Gaga se mai înscriu şase nominalizări la Grammy şi două astfel de trofee: Cel mai bun album dance, în 2009, pentru „The Fame", şi Cel mai bine înregistrat album, în 2010, pentru „Poker Face".

Pe lângă alte numeroase competiţii de gen (Brit Awards, International Dance Music Awards ori People's Choice Awards), extravaganta cântăreaţă a primit nu mai puţin de nouă premii, anul trecut, din partea revistei americane „Billboard".Succesul fenomenului Lady Gaga poate fi tradus printr-un număr de peste 15 milioane de albume vândute şi o poziţionare printre cei mai influenţi oameni din lume şi printre cele mai puternice femei.

Shakira Foto: Reuters

Shakira Foto: Reuters

Justin Bieber pe urmele lui Gaga

Tânărul cântăreţ canadian Justin Bieber calcă şi el pe urmele controversatei americance. La numai 16 ani, Bieber a fost desemnat în cadrul Galei MTV Europe Music Awards, Cel mai bun cântăreţ, devansându-i pe veteranii Enrique Iglesias şi Usher.

Un alt câştigător al Galei MTV Europe Music Awards, care ca şi Gaga nu a putut fi prezent pentru a-şi ridica premiul, a fost rapper-ul american Eminem, desemnat „Cel mai bun artist hip-hop". Cu peste 80 de milioane de albume vândute în întreaga lume, Eminem s-a luptat la această categorie cu artişti ca Snoop Dog sau Kanye West.Trofeul pentru Cea mai bună prestaţie ­live a fost acordat trupei rock Linkin Park, iar premiul pentru Cel mai bun artist rock a revenit formaţiei Thirty Seconds to Mars.

Nominalizată la categoria „Best European Act", artista româncă Inna nu a reuşit să câştige, iar premiul i-a revenit italianului Marco Mengoni. La această categorie au mai fost nominalizate nume mari ale muzicii internaţionale, precum Enrique Iglesias şi Dima Bilan (câştigătorul Eurovision 2008).

“Am avut un iubit care îmi spunea că nu voi reuşi niciodată să fiu celebră, că nu voi fi niciodată nominalizată pentru un premiu Grammy, că nu voi avea niciodată un cântec care să ajungă hit. Şi i-am spus că într-o zi, când noi nu vom mai fi împreună, nu va fi în stare să bea o ceaşcă de cafea, fără să mă audă sau să mă vadă pe mine."
Lady Gaga cântăreaţă

s
Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite