Poveştile de la „Românii au talent“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Voci deosebite, circ şi contorsionism, beatbox şi dans vor ţine scena în a treia ediţie „Românii au talent“, în această seară, de la 20.30, la PRO TV. Concurenţii din ediţiile trecute se pregătesc pentru semifinală. Câinele Vanda şi Bernadette, Dracula din Turda, Sfarmă-piatră din Gorj şi barmanul de performanţă vor putea fi văzuţi în semifinalele concursului.

Stăpâna golden retrieverului Vanda, Szép Bernadette, studiază medicina veterinară la Cluj, unde vrea să-şi deschidă un cabinet. Pe Vanda o are din 2007, pe când avea patru săptămâni. Ulterior s-a înscris la o şcoală de dresaj şi-a început s-o înveţe trucuri. În 2009 au participat la primul concurs oficial de Dog Dancing, la Budapesta, şi au câştigat locul doi. Bernadette s-a apucat şi de fotografie, iar asta i-a adus o ofertă de job în Ungaria. A refuzat, pentru că vrea să-şi termine studiile. S-a înscris la emisiune la insistenţele mamei. „Cu banii, în primul rând, aş face un teren de antrenat câini în Cluj. Apoi aş putea să-mi cumpăr un aparat de fotografiat performant, aş putea visa la o curte pentru câinii pe care i-aş adopta".

Vezi mai multe pe Romanii au talent

Dracula dansator

Daniel Borşan a apărut la „Românii au talent" îmbrăcat în Dracula şi a dansat pe melodia „Maria" a trupei Scooter. Costumul şi l-a cumpărat dintr-un magazin din Cluj, iar dinţii dintr-un raion de dulciuri. Daniel e şomer din 2010, când secţia CFR Marfă unde lucra de 30 de ani s-a desfiinţat. Nu şi-a căutat de lucru. A stat acasă ca să aibă grijă de mama şi de bunica lui. „Mama are scleroză în plăci şi este la un pas de a face Parkinson. Eu o ajut să mănânce dimineaţa, la prânz şi seara", explică Daniel. Ideea de a folosi ca recuzită o perfuzie cu „sânge" i-a venit atunci când s-a gândit că ar putea avea nevoie de energie suplimentară pentru a-şi duce numărul la bun sfârşit. „Noi, cei de la Marfă, eram recunoscuţi în CFR pentru felul în care ne distram. Porecla mea era „Bolundu'" („nebunul"), pentru că întotdeauna încercam să ies din anonimat", spune Daniel despre stilul său de dans.

Vezi mai multe pe Romanii au talent



Sfarmă-piatră

Gorjeanul Virgil Bîgiu a înfipt 10 cuie în lemn în 45 de secunde. De profesie şofer, concurentul de la „Românii au talent" avea 18 ani când şi-a descoperit întâmplător talentul. „Primul cui l-am bătut într-o bârnă de lemn la o discotecă din satul în care m-am născut. Prietenii mei nu aveau unde să-şi pună hainele, aşa că am găsit un cui şi l-am lovit cu palma, cu toată puterea. De atunci, am exersat în permanenţă şi am făcut acelaşi lucru şi cu pietrele, pe care le sparg dintr-o singură lovitură", susţine bărbatul. „Pe tata l-am cunoscut la vârsta de 46 de ani. Eu semăn cu mama mea, care are doar un metru şi jumătate", spune gorjeanul, care are o sală de forţă acasă. Se menţine alergând, jucând fotbal, dar şi mâncând ciocolată de menaj. Virgil Bîgiu a trimis către Guinness Book un filmuleţ în care îşi demonstrează aptitudinile. „Bat cuie de nouă centimetri lungime şi trei milimetri grosime. (...) Am stat chiar şi pe un pat de cuie, ţinând în braţe o fată de la circ, care avea 48 de kilograme. A dansat pe pieptul meu", a adăugat Virgil.

Un barman cu „flair"

Valentin Luca a devenit, cu ajutorul cărţilor şi cursurilor, dar şi a voinţei, dexterităţii şi ambiţiei, specialist în „flair", jonglat cu sticle în aer. „De trei ani nu mai lucrez în spatele barului, pentru că nu mai am timp. De atunci m-am axat pe competiţii de bar", povesteşte Valentin, care şi-a început pregătirea la 20 de ani. „Am început să fac flair pentru barul la care activam, iar până la faza competiţională n-a fost decât un pas", povesteşte cel care a participat la 60 de competiţii. S-a clasat pe primul loc în Ljubliana şi Belgrad şi pe locul secund în Roma, Londra, Zürich, Amsterdam, Bratislava şi Praga. În ţară a câştigat de patru ori titlul „Best Romanian Act", premiu ce se acordă celui mai bun barman român la Master Bartending Academy şi este triplu campion naţional „Bar Master Competition".

Vezi mai multe pe Romanii au talent



Concurentă la „Megastar"

La emisiune, tânăra a cântat în duet cu colega ei de facultate, Alina Dincă. Cristina a studiat vioara şi canto clasic, încă din clasa I, la Liceul de Artă George Georgescu din Tulcea. „Eram un copil şi tot ceea ce visam era să fiu viitoarea Mariah Carey", spune Cristina. A devenit cunoscută publicului prin alt show, „Megastar", de la Prima TV. În 2009 a primit marele trofeu al festivalului „Nufărul Alb", premiu înmânat de „Adevărul Holding".

Acum trei ani mama ei a rămas şomeră, salariul de şofer al tatălui fiind singura sursă de venit. Apoi tatăl ei s-a pensionat pe caz de boală şi trebuie să treacă printr-o operaţie care costă 2.000 de euro. Pentru a-şi ajuta familia, Cristina a început să cânte la nunţi şi botezuri şi iubeşte arta machiajului. „Dacă m-ar lăsa Dumnezeu fără glas, cu siguranţă aş machia până aş ieşi la pensie", râde Cristina. ;

Au contribuit Talida Bendriş, Loredana Fîciu şi Claudia Petraru

Vezi mai multe pe Romanii au talent

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite