Polanski s-ar putea duce de bunăvoie în Statele Unite pentru a răspunde acuzaţiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Polanski s-ar putea duce de bunăvoie în Statele Unite pentru a răspunde acuzaţiilor
Polanski s-ar putea duce de bunăvoie în Statele Unite pentru a răspunde acuzaţiilor

În cazul în care procedura de extrădare ar dura prea mult, cineastul Roman Polanski ar putea alege să meargă în Stele Unite pentru a răspunde acuzaţiilor ce i se aduc, potrivit potrivit avocatului său, Georges Kiejman, informează presa franceză

Procurorii americani pot depune cerere de extrădare a regizorului până la finalul lunii noiembrie. În prezent Polanski este deţinut în Elveţia.

"O procedură de extrădare poate dura luni de zile. Dacă această procedură durează prea mult, nu e imposibil ca Roman Polanski să aleagă să meargă în SUA să dea explicaţii, acolo unde există argumente în favoarea sa", a declarat avocatul Georges Kiejman. Acesta a declarat că artistul regretă faptele petrecute în urmă cu peste 30 de ani, când a întreţinut relaţii sexuale cu o minoră.

Kiejman a prezentat ca argumnent o scrisoare redactată de victima lui Polanski în urmă cu zece ani, potrivit căreia un proces public i-ar putea aduce mai multe prejudicii ei decât regizorului. În aceeaşi scrisoare victima menţiona că l-a iertat definitiv pe Polanski şi că doreşte întoarcerea acestuia în SUA în totală libertate.


Tribunalul penal federal din Bellinzona a respins, marţi, cererea de punere în libertate provizorie a lui Roman Polanski, deţinut în Elveţia de mai mult de trei săptămâni pe baza unui mandat american. Avocaţii artistului au declarat că vor depune un ultim recurs în faţa celei mai mari instanţe juridice elveţiene, Tribunalul Federal din Lausanne.

Roman Polanski a fost arestat în urmă cu trei săptămâni în Elveţia în baza unui mandat de reţinere american pentru fapte petrecute în 1977, în SUA. Regizorul de origine poloneză aşteaptă acum extrădarea în Statele Unite.
 
Victima lui Polanski, Samantha Geimer, astăzi o mamă în vârstă de 45 de ani, a cerut justiţiei americane să abandoneze procedurile împotriva cineastului, pentru că acest capitol din viaţa sa este încheiat.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite