Polanski, arestat în Elveţia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Polanski, arestat în Elveţia
Polanski, arestat în Elveţia

Regizorul francez de origine poloneză Roman Polanski a fost arestat sâmbătă în Elveţia. Cineastul, în vârstă de 76 de ani, a fost reţinut în baza unui mandat de arestare american, fiind acuzat de pedofilie, într-un caz care datează de mai mult de 30 de ani.

Polanski urma să primească un premiu pentru întreaga activitate la Festivalul de film de la Zürich, în cadrul unui eveniment omagial dedicat lui în acest an.

A pledat vinovat

Regizorul, care a primit în 2003 Oscarul pentru filmul „Pianistul“, a fost arestat în anul 1977, fiind acuzat că a întreţinut relaţii sexuale cu o fetiţă de 13 ani, după ce a consumat cu aceasta droguri şi alcool. Roman Polanski a pledat atunci vinovat şi a petrecut 42 de zile în arest. Regizorul a părăsit Statele Unite înainte ca sentinţa să se pronunţe şi de atunci nu a mai revenit niciodată pe teritoriul SUA, fiind pasibil de arestare.

La începutul lui 2009, avocatul american al lui Polanski a făcut o cerere în justiţie pentru anularea cazului. Cererea a fost respinsă o lună mai târziu, când judecătorul Peter Espinoza a declarat că este dispus la o reconsiderare a acuzaţiei în cazul în care Polanski se prezintă în faţa justiţiei.

Problemele pe care le are regizorul lui „Rosemary’s Baby“ cu justiţia americană au revenit în atenţia publicului anul trecut, după lansarea documentarului „Roman Polanski: Wanted and Desired“, film care tratează cazul.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite