„Playboy“, fabrica de sex-simboluri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
„Playboy“, fabrica  de sex-simboluri
„Playboy“, fabrica de sex-simboluri

În luna în care varianta românească împlineşte 10 ani, manechinul Alina Puşcău apare în ediţia americană a revistei. Dana Săvuică, Andreea Bănică şi Andreea Mantea povestesc despre ce a însemnat apariţia pe coperta revistei pentru carierele lor.

Puşcău (27 de ani), devenită model recunoscut pe plan internaţional, reprezintă cea mai de succes „clasare“ a unei românce în revista-mamă fondată de Hugh Hefner. Ea a beneficiat de un pictorial realizat chiar de logodnicul ei, regizorul Brett Ratner, în numărul din noiembrie al revistei, care o are pe copertă pe Prima Doamnă a serialelor animate, Marge
Simpson.

Citiţi şi:

Cu toate acestea, Alina nu este prima româncă prezentă în paginile „Playboy“. Modelul Oana Bercaru a vizitat vila lui Hefner în 2006, când alături de 13 frumuseţi din toată lumea, a participat la un pictorial care avea ca temă fotbalul. Şi Andreea Mantea a  fost în faimoasa vilă a „iepuraşilor“, unde a fost fotografiată alături de Heff şi de alte Playmate-uri pentru calendarul „Playboy“ 2009. Roxana Ionescu, cunoscută şi ca „Mama Natură“, a apărut şi ea într-o ediţie specială a „Playboy“ din Statele Unite, numită „Voluptuous Vixens“ („Vulpiţe voluptuoase“).

Sex-simboluri şi anonime

Puşcău face parte din categoria frumuseţilor care nu pozează în încercarea de a deveni celebre şi a oferi rezonanţă numelor lor, ci pentru a-şi cimenta statutul de sex-simbol. Din aceeaşi categorie fac parte Dana Săvuică, cea care a apărut pe prima copertă „Playboy“ România în noiembrie 1999, Loredana, Daniela Gyorfi şi, în numărul din noiembrie, Tania Budi.

În peisajul eterogen al Playmate-urilor autohtone, puţine necunoscute au reuşit cu adevărat să iasă din anonimat, precum Nicoleta Luciu, care a devenit visul a nenumăraţi bărbaţi români, sau, mai nou, Andreea Mantea, care a pozat pe post de Lara Croft şi a fost comparată cu Angelina Jolie. 

Într-o altă categorie a româncelor din Playboy se află cele care au dorit ca pictorialul nud să fie un fel de ritual iniţiatic, care să marcheze trecerea lor de la adolescente la femei. Aşa a fost cazul pentru Jojo, care prezenta o emisiune pentru copii, sau Andreea Antonescu, care se lansase în muzică la 13-14 ani.

„Playboy“, deschizător de uşi

Aşa cum în Statele Unite „Playboy“ a lansat sex-simboluri precum Pamela Anderson sau chiar Marilyn Monroe, şi româncele au văzut ediţia din România ca pe o şansă de a-şi începe o carieră – în modelling, în televiziune, sau în muzică. Andreea Mantea spune că faptul că a pozat în cunoscuta revistă a ajutat-o în cariera în televiziune. „Atunci când am pozat prima oară eram o necunoscută.

image

Andreea Mantea (colţul din dreapta sus) a fost aleasă personal de Hugh Hefner pentru calendarul „Playboy“ 2009

Apoi, când aveam alte şedinţe foto eram recunoscută drept «fata care a apărut în Playboy»“, povesteşte Mantea (23 de ani), care s-a făcut remarcată rapid după apariţia revistei. Pentru Dana Săvuică, experienţa a fost cu totul alta. „Mi s-a propus să pozez ca persoană publică, deja cunoscută, cu statut şi imagine, şi a fost un contract reciproc avantajos. Nu mi-a schimbat cariera cu nimic.“

De aceeaşi părere este şi vedeta Prima TV, Geanina Varga, care a declarat recent: „Apariţia mea în «Playboy» a fost o decizie de moment. Faptul că am apărut într-o astfel de revistă nu a produs schimbări majore în viaţa mea.“

Cât despre Andreea Bănică, ea spune că pictorialul ei a avut loc acum atât de mult timp (ianuarie 2001), încât a şi uitat că a avut loc.

Însă, pe acea vreme, când făcea parte din formaţia Exotic, a văzut imediat consecinţele pozitive ale statutului de Playmate. „Am avut mai multe concerte, ne chemau mai des“, explică ea.

Lansare de vedete

Dana Săvuică nu crede că revista este responsabilă pentru lansarea de vedete şi crede că nici Pamela Anderson nu a devenit celebră datorită pictorialelor ei, însă depinde de fata de pe copertă să îşi facă o carieră.

„Până acum, în afară de Nicoleta Luciu, nu cunosc o altă fată care a ieşit din anonimat datorită faptului că a pozat în «Playboy» şi oricum, nu cred că, nici pe Nicoleta, nici pe Pamela Anderson, nu le-a făcut celebre revista. Oricum, efectele nu durează. Pamela e acum săracă şi încearcă să-şi vândă rulota în care a dormit cu Kid Rock ca să facă nişte bani. Aşa că pozatul în «Playboy» e cu dus şi întors dacă vinzi doar sexualitate. Nu eşti luată în serios“, explică ea.

De aceeaşi părere este şi Andreea Mantea. „Depinde foarte mult de omul care pozează. Dacă vrei să faci ceva, să ai o carieră, trebuie să ai ambiţie. Există multe fete care au pozat la noi şi nu au rezolvat nimic“, spune fosta asistentă a lui Mircea Radu, la „Din dragoste“. 

Primul „iepuraş“ românesc

image


Fostul manechin Dana Săvuică a „inaugurat“ ediţia din România a cunoscutei reviste pentru bărbaţi. Ea a apărut pe coperta primului număr, în noiembrie 1999.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite