Pete Doherty compune în puşcărie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce a fost condamnat la patru luni cu suspendare, Pete Doherty, solistul trupei Babyshambles, a fost închis săptămâna trecută în penitenciarul londonez Worm Wood Scrubs. "Suntem

După ce a fost condamnat la patru luni cu suspendare, Pete Doherty, solistul trupei Babyshambles, a fost închis săptămâna trecută în penitenciarul londonez Worm Wood Scrubs.

"Suntem foarte aproape de Pete, rămânem uniţi şi gândim pozitiv. I-am trimis un CD cu cele nouă demmo-uri, ca să aibă la ce lucra cât va fi închis. Îndată ce va ieşi, vom relua activitatea obişnuită a trupei - concerte şi promovarea noului nostru album", a declarat pentru "The Sun", Adam Ficek, bateristul trupei Babyshambles.

În afară de muzică şi CD-uri, oare colegii de trupă îi trimit şi ceva "marfă" ca să intre mai uşor în nirvana? Doherty a mai fost închis pentru consum de substanţe interzise în 2002. Decăderea lui a fost în asemenea hal încât ajunsese să se prostitueze pentru a-şi procura banii de droguri. De fapt, notorietatea internaţională se datorează comportamentului său antisocial şi legăturii cu fotomodelul Kate Moss, de care s-a despărţit, după o relaţie de doi ani şi jumătate, în 2007.

Fiul unui ofiţer de armată, Pete Doherty a fost un elev model, pasionat de literatură. Elevul eminent, ale cărui versuri îl recomandau ca unul dintre poeţii noului val al literaturii engleze, s-a transformat - prin ce efect, nu se ştie - într-un rocker rebel, nonconformist, dependent de droguri. La sfârşitul anilor "90, Pete fondează trupa "The Libertines" împreună cu Carl Baraît.

Primul lor single, "What a waster", în 2002. Primul album, "Up The Bracket" le-a adus titlul de cel mai bun grup britanic, în 2003. În luna iunie a aceluiaşi an, nu îşi însoţeşte colegii de trupă în turneul european, fapt care duce la excluderea acestuia din trupă. Pete se decide să-şi formeze propria trupă rock, Babyshambles.

Abia ieşit din spital după o cură de dezintoxicare, Doherty este arestat pentru că a distrus tot în apartamenul fostului coleg de trupă, Carl Barait. După acest episod, este închis pentru consum de droguri.

2005 este anul schimbării pentru Pete Doherty. Întâlnirea cu fotomodelul Kate Moss, în luna ianuarie, îl va expune la o publicitate pe care nu şi-a dorit-o neapărat: astfel publicul şi fanii lui află nu doar de planurile lor de nuntă, ci şi de faptul că amândoi sunt consumatori de cocaină.

Pe 14 noiembrie, The Babyshambles scot primul album, "Down in Albion", care se dovedeşte un succes. Vocea fragilă a lui Pete şi versurile "poetului blestemat" îi fac pe critici să-l compare cu Oscar Wilde. În decembrie 2006, grupul scoate al doilea album, "The Blinding EP".

În 2007, după ruptura de Kate, Doherty găseşte consolare în braţele celei mai bune prietene ale acesteia, fotomodelul de origine română Irina Lăzăreanu. Cel de-al treilea album, "Shotter"s Nation", nu mai este la înălţimea celorlalte două. Să aibă oare legătură cu despărţirea de Moss?

Vedete



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite