Iris, „campioana“ de la Peninsula

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iris, „campioana“  de la Peninsula
Iris, „campioana“ de la Peninsula

La al doilea concert susţinut după operaţia lui Cristi Minculescu, trupa a electrizat publicul aflat la festivalul de la Târgu-Mureş. Formaţia Iris a concertat sâmbătă, în faţa a peste 4.000 de spectatori. Festivalul s-a încheiat aseară, cu un show al trupei britanice Prodigy.

Penultima zi de festival a adus pe scena principală a Festivalului CokeLive Peninsula nume grele din muzica rock: Iris, Primal Scream şi Nine Inch Nails. Trupa Iris, care a trecut cu brio primul „test“ susţinut sâmbăta trecută, la Şimleu Silvaniei, a fost într-o formă de zile mari la a doua întâlnire cu fanii.

Show-ul „irişilor“ a început la 19.30, pe Coca-Cola Main Stage şi, timp de o oră, formaţia a interpretat unele dintre cele mai îndrăgite piese.

4.000 de fani Iris veniţi din toată ţara s-au convins că vocalul trupei, Cristi Minculescu, şi-a revenit complet. „Mă bucur să mă aflu aici şi, mai ales, mă bucur că aţi fost alături de mine“, a spus Minculescu.

O oră de hituri

Show-ul a început cu legendarul salut „Bună seara, prieteni!“, care i-a făcut pe cei prezenţi să răspundă cu aplauze şi urale. De altfel, spectatorii au înfruntat canicula, au părăsit zonele cu umbră şi piscina şi s-au adunat în faţa scenei cu mult înainte ca show-ul să înceapă.

Prima piesă interpretată de Iris a fost „Pământul îl cuprind“, o melodie din perioada de început a trupei. Au urmat hituri ca „Baby“, „Strada ta“, „Eu şi cu tine“, „Să nu crezi nimic“.

Dacă în mod tradiţional formaţia îşi încheie concertele cu celebra piesă „Floare de Iris“, pe care o cântă împreună cu fanii, de această dată  membrii trupei au făcut o excepţie. Piesa „Floare de Iris“ a fost inclusă în show-ul de la CokeLive Peninsula, însă concertul Iris s-a încheiat cu hitul trupei Queen, „We Are the Champions“.

Iris a părăsit scena după fix oră, iar la finalul show-ului Cristi Minculescu a mulţumit „peninsularilor“ pentru mesajele de susţinere şi pentru rugăciuni. I-a sfătuit să treacă peste tot ce a fost rău şi să fie atenţi la ce va urma, semn că trupa pregăteşte o surpriză.

De altfel, în culise, Minculescu a declarat că spectacolul de la Târgu-Mureş a fost un „antrenament“ pentru concertul-maraton de două ore şi jumătate care va avea loc la Sala Polivalentă din Bucureşti, la 8 octombrie.

De 30 de ani fan Iris

image

Cristi Minculescu se simte în largul său pe scenă



Printre cei aflaţi în public s-a numărat un fan fidel al trupei, Zsolt, un rocker de 70 de ani, din Sighetul Marmaţiei. Acesta a venit la festivalul Peninsula împreună cu soţia, copiii şi nepoţii, la rândul lor admiratori ai trupei Iris.

Zsolt este un fan al trupei de 30 de ani şi a declarat pentru „Adevărul“ că a venit special pentru show-ul Iris. Bătrânul rocker, care a mărturisit că s-a „hrănit“ cu muzica trupei Iris, era îngrijorat pentru Cristi Minculescu şi a vrut să vadă cu ochii lui că artistul şi-a revenit complet.

Distracţie la maximum

Distracţia a fost cuvântul de ordine în acest an la festivalul de la Târgu-Mureş. Unul dintre cele mai interesante sporturi „peninsulare“ a fost cu siguranţă Bowling-ul uman, sport în care popicele au fost înlocuite de tinerii care au preferat să alunece pe pista cu spumă amenajată în cadrul CokeLive Peninsula.

„Nimic nu e mai răcoritor decât o alunecare pe spumă. Am dărâmat doar trei popice, dar mă răzbun data viitoare“, a spus un vizitator de 22 de ani, din Covasna. Fotbalul de masă uman, sport în care locul pieselor de plastic a fost luat de unii dintre cei prezenţi la festival, a atras ieri zeci de tineri curioşi de experienţe noi. Mini Rodeo şi săriturile pe peretele lipicios au fost şi ele în prim plan. Amatorii sporturilor cu motor au avut posibilitatea să-şi potolească setea de viteză pe pista de karting special amenajată pe malul râului Mureş, iar amatorii de senzaţii tari au apelat la Bungee Jumping. (A contribuit Alexandru Ramadan)

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite